Kur yükseldi, Net Holding Piyango’yu almaktan vazgeçti

Milli Piyango ihalesinde imza ertelendi. Daha önce Milli Piyango şans oyunlarını işletmek için lisans sözleşmesini imzalamak üzere 15 Nisan’a kadar ek süre alan Net Holding, sözleşmenin bu tarihte imzalanamayacağını açıkladı.

Yayınlanma: 16.04.2015 - 11:05
Abone Ol google-news

15 Temmuz 2014’te yapılan ihalede en yüksek teklifi 2,755 milyar dolar ile Net Şans-Hitay grubu vermişti. İhalenin yapıldığı tarihte dolar kuru 2.12 TL civarındayken arada geçen sürede kur 2.71’e kadar çıktı.

Tekliflerin dolar ile yapıldığı ihalenin yapıldığı 15 Temmuz tarihinden bu yana TL, dolar karşısında yüzde 21 değer kaybetti.Uzmanlar Net Holding’in ihaleden vazgeçmesini dolar kurunun çok yükselmesine bağladı. Bir analist kurdaki değer kaybının finansman açısından baskı yaratmış olabileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şans oyunları işletme ihalesinde sürecin ikinci iyi teklifi veren şirketle devam edeceğini aktardı. İhalede ikinci iyi teklifi 2.75 milyar dolar ile ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu vermişti. Ortak Girişim Grubunu oluşturan şirketlerden ERG İnşaat’tan bir yetkili Reuters’a yaptığı açıklamada, süreç ile ilgili henüz ayrıntılı değerlendirme yapmadıklarını söyledi. Girişim grubunda Net Şans’ın yüzde 90 payı bulunuyor.

Net Holding’in ise Net Şans’ta yüzde 62.5 payı bulunuyor. Net Şans-Hitay ortak girişim grubu imzaları atmış olsaydı Milli Piyango şans oyunlarını 10 yıl süreyle işletme hakkını elde edecekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler