Kurallara uyan sürücü telematikle ödüllendirilecek

ksigorta, telematik isimli ürünü araçlara yerleştirerek araçlardan veri toplayacak ve kurallara uyan sürücülere daha uygun trafik sigortası primi ödetecek.

Yayınlanma: 06.06.2016 - 21:02
Abone Ol google-news

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) ile bir çalışma yaptıklarını belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, anlık iletişimi uzaktan algılama olanağı sağlayan ‘telematik’ isimli sistemi araçlara takacaklarını belirtti. Bunun sürüş bilgisini toplayacağını ve fiyatlamada kullanılacağını dile getiren Gülen, böylece kurallara uyan sürücülerin daha yüksek indirim kazanacağını söyledi.

Şirketin yeni ürünü İşim Sarsılmaz Deprem Güvencesi projesi içi basın mensupları ile bir araya gelen Gülen, 2015 Haziran’dan bu yana çok hızlı aratan trafik sigortası fiyatları ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Fiyatların yukarı gitmesini sağlayan 3 konuda yasal düzenleme ile maliyet yaratan unsurların ortadan kalktığını ifade eden Gülen, “Yapılan değişikliklerin maliyetleri aşağı çekmesi netleşince fiyatlarda da hareket olacaktır. Anormal olmasa da fiyat düşüşleri olacaktır. Biz yasal değişikliğin ardından araç tipi ve markaları ile sürücü özelliklerine göre yüzde 30’a kadar indirimlere gittik. Bu alandaki pazar payımızı da ciddi oranda artırdık” dedi.

Kazaları da azaltacak

Yakın zamanda SBM ile de bir proje gerçekleştireceklerini anlatan Gülen, “Telematik isimli bir cihaz lanse edeceğiz. Bunu araçlara takarak sürüş bilgilerini toplayacağız. SBM’de toplanan bu bilgiler fiyatlamada kullanılacak. Yanısıra hangi yollarda nasıl kazalar oluyor, frene en çok nerelerde basılıyor. Bu, trafik kazalarının azaltılmasında da kullanılacak” diye konuştu. Uğur Gülen, son yasal düzenlemenin etkilerinin de maliyetlere tam olarak yansımadığı için henüz görülmediğine dikkat çekerek kendilerinin ise 15 ile 30 arasında indirim yaptıklarını söyledi.

Gülen, “Trafik sigortasında prim fiyatları Ocak 2015’ten beri kademeli olarak arttı şimdi kademeli olarak düzelme noktasına geldi. Ya düz gider ya da çok yavaş iner. En az 6 ay beklemek lazım” şeklinde konuştu.

Deprem de hasar sıza da ödeme

Aksigorta’nın yeni ürünü İşim Sarsılmaz Deprem Güvencesi ile ilgili de konuşan Gülen, ürünün işyeri sahiplerine deprem sonrası ekspertiz sürecine gerek kalmadan ve maddi zararlarına bakılmaksızın poliçedeki teminat limitinin deprem şiddetine bağlı olarak ödendiğini söyledi. Gülen, “Böylece işyerlerinde fiziki hasar olsun ya da olmasın deprem nedeniyle müşterilerin azalması veya tedarik zincirinde meydana gelen kopmalar nedeniyle üretim yapılamaması gibi durumlarda işletmenin yaşayabileceği finansal kayıplar azaltılıyor. Tazminat ödemesi için aranan tek şart işyerinin bulunduğu bölgedeki depremin büyüklüğünün Mercalli ölçeğine göre 8’in üzerinde gerçekleşmesi. Risk bölgesine göre 55 TL ile 225 TL aralığında değişen primlerle alınabilecek bu paketle 25 bin TL’den başlayan tazminatlar işyerinin karşılaşacağı fiziki zarara bakılmaksızın en geç 10 güne kadar sigortalının banka hesabına yatırılıyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler