Kuran kursunda bir çocuk kolonya dökülerek yandı!

Bursa Kestel'de yatılı bir Kuran kursunda 10 yaşındaki Y.K, üzerine dökülen kolonyanın ateşe verilmesiyle yandı. Çocuk ambulansla yanık ünitesine kaldırıldı, iki kişi gözaltına alındı. Müftülük olayı doğrularken ayrıntılı açıklama yapmaktan kaçındı

Yayınlanma: 25.08.2021 - 17:40
Kuran kursunda bir çocuk kolonya dökülerek yandı!
Abone Ol google-news

Bursa’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı bir Kuran kursunda 10 yaşında bir çocuğun vücudu, hafızları C.S. (18), M.Ö. (19) tarafından üzerine kolonya dökülerek yakıldı.

Kestel Çamlıtepe Hafızlık Yatılı Kuran Kursu’nda yaşanan akıl almaz olayın ardından 10 yaşındaki Y.K., ambulansla Bursa Şehir Hastanesi yanık ünitesine kaldırıldı.    

Bursa Muhalif.com adlı sitede yer alan habere göre, vücudunun çeşitli yerleri yanan Y.K'nın hastanenin yanık ünitesinde ameliyata alınacağı öğrenildi.

Baba Ali Karabulut, olayın ardından yaptığı açıklamada "Çocuğu kursa Kuranıkerim ve dua öğrenmesi için yatılı gönderdik. Aslında Kuran kursu değil, işkencehaneymiş" ifadelerini kullandı.  

Karabulut, olayla ilgili polisin soruşturma başlattığını ve çocuğunu yakan kişilerin emniyette gözaltında olduklarını ifade etti.

Gözaltına alınan iki kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

MÜFTÜLÜK SESSİZ

Cumhuriyet.com.tr olarak olay üzerine ulaşmak istediğimiz Kestel İlçe Müftüsü, konuyla ilgili olarak şu an görüşemeyeceğini dile getirdi.

İlçe Müftülüğü Özel Kalemi ise olayı doğrularken kursta her gün standart olarak dezenfekte için çocukların ellerine kolonya döküldüğünü belirtip "Kolonya dökülürken çocuğun arkadaşlarından biri çakmağı çakıyor. Çakmağı çakan kursun yetkilisi, görevlisi değil" dedi.

Yetkili, "çocuğun durumunun çok ağır olmadığını duyduklarını" dile getirirken gözaltılara ilişkin de bilgisinin bulunmadığını söyledi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler