Kürsüyü savundu disipline verildi

Galatasaray Kulübü’nün son dönemde genel kurullarını yöneten Avukat Metin Sinan Aslan, Sarı-Kırmızılı yönetim tarafından Disiplin Kurulu’na verildi.

Yayınlanma: 28.02.2019 - 08:00
Kürsüyü savundu disipline verildi
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü’nün son dönemde genel kurullarını yöneten Avukat Metin Sinan Aslan, Sarı-Kırmızılı yönetim tarafından Disiplin Kurulu’na verildi. Aslan, 29 Eylül’de yönetimin çok sayıda yetki istediği genel kurulu yönetmişti. Toplantıda üye Metin Ünlü konuşurken yönetici Metin Karakaya ile Disiplin Kurulu üyesi Ayhan Yeğinsu kürsüye yürümüş, Metin Aslan ile ekibine bazı ifadeler kullanmıştı. Aslan, Yeğinsu ve kürsüye çıkan isimleri uyarmıştı. Olayın ardından Aslan ve divan heyeti bir tutanak hazırlayıp olaya karışanların tüzüğün hükümleriyle disipline sevk edilmesi gerektiğini yönetime iletti. Yönetim 2.5 ay geçmesine rağmen yanıt vermedi. Aslan, ne işlem yapıldığını öğrenmek için yönetime dilekçe sundu, cevap alamadı. Metin Aslan konuyu Galatasaray Kulübü Divan Başkanlığı’na iletti. Divan, aynı soruyu yönetime sundu ancak yanıt alınamadı. Ayhan Yeğinsu’nun, divanda kendisine yönelik bazı ifadeleri sonrası Aslan, Yeğinsu’yu yönetime şikâyet etti. Yeğinsu da kulübe sunduğu dilekçeyle genel kuruldaki tutumları ve üyelere kaba davrandığı gerekçesiyle Aslan’ın disipline verilmesini istedi. Disiplin Kurulu iki dosyayı birleştirdi.
Görüşlerini aldığımız kulüp üyeleri, Aslan’ın kürsü dokunulmazlığını ve kişilerin düşüncelerini özgür biçimde ifade etmesini koruduğunu belirtip, “ilginç” gerekçelerle disipline verilmesini “skandal” olarak niteledi. Üyeler ayrıca, Metin Sinan Aslan’ın disipline verilmesinin 23 Mart’ta yapılacak olağan mali genel kurulu yönetmesine engel olma amacını taşıdığının altını ısrarla çizdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler