'Kürtçe konuşmak isterdim'

Şırnak, AKP il kongresinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "Bizim zamanımızda Kürtçe seçmeli ders yoktu. Dolayısıyla hepimiz bu imkandan mahrum büyüdük. Kürtçe konuşabilmeyi arzu ederdim. Ama, çocuklarımız hem Kürtçeyi hem Türkçe'yi güzel konuşmayı önümüzdeki yıllarda başaracaklar, öğreniyorlar, öğrenecekler" dedi.

Yayınlanma: 04.01.2015 - 17:45
Abone Ol google-news

Şırnak Kapalı Spor Salonunda yapılan AKP il kongresine, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, AKP İl Başkanı Mehmet Aşan ile çok sayıda partili.

Kongrede konuşan ve kendisi Bilecik doğumlu olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Ben de birçok konuşmacı gibi konuşmamın bir kısmını Kürtçe yapmak isterdim" diyerek şunları söyledi:

"Ama, bizim zamanımızda Kürtçe seçmeli ders yoktu. dolayısıyla hepimiz bu imkandan mahrum büyüdük. Yoksa ben de en azından muhabbetlerimi izah edebilecek kadar, Kürtçe konuşabilmeyi arzu ederdim. Ama, çocuklarımız hem Kürtçeyi hem Türkçe'yi güzel konuşmayı önümüzdeki yıllarda başaracaklar ve öğreniyorlar, öğrenecekler."

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ İLE TOPLANTI YAPTI

Kongrenin ardında Bakan Avcı Şırnak Şehr-ı Nuh Otelde Şırnak'in Milli Eğitim Şube müdürleri ile bir araya gelerek kentin eğitim sorunlarını konuştu. Bakan Nabi Avcı'ya Şırnak Valisi Hasan İpek Şırnak'ı sembolize eden Nuh gemisinin maketini, TSO Başkanı Osman Geliş ise kilim, Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Habip Aşan'da Şırnak balını hediye etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler