Libya'dan Türk şirketlerine çağrı
Libya Ulaştırma Bakanı Muhammed Salim eş-Şehubi, ülkesinin 2011'den bu yana silahlı çatışmalardan ciddi bir şekilde etkilendiğini ve yeniden inşası için Türkiye'den şirketlerin geri dönmesini istedi.

Libya Ulaştırma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehubi bakanlıkta Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz ile görüştü.
Açıklamada, Libya hava sahası üzerindeki uçuşa yasak bölgenin kaldırılması için Türkiye'den yardım isteyen Şehubi'nin Büyükelçi Yılmaz ile iki ülke arasındaki ilişkilere dair birçok konuyu ele aldığı aktarıldı.
Şehubi, 2011'den bu yana yoğun çatışmaların yaşandığı Libya'ya Türkiye'den şirketlerin geri dönerek ülkenin inşasında rol almaları çağrısında bulundu.
NE OLMUŞTU?
Libya'da 17 Şubat 2011'de başlayan ve 42 yıllık Muammer Kaddafi iktidarına son veren devrimin ardından bazı bölgeleri ve uluslararası havalimanını kontrol eden silahlı gruplar ile orduya bağlı güçler arasında çatışmalar çıkmış, özellikle 2014'te olayların şiddetlenmesi üzerine birçok ülke, Libya'daki diplomatik misyonlarını boşaltıp vatandaşlarını tahliye etmişti.
Birleşmiş Milletler öncülüğünde 5 Şubat'ta İsviçre'de toplanan Libya Siyasi Diyalog Forumunca, ülkede 24 Aralık 2021'de yapılması planlanan seçimlere kadar Başkanlık Konseyi Başkanlığına Muhammed el-Menfi, Başbakanlığa Abdulhamid Dibeybe seçilmişti.
Video Haberler
-
Taksi ücretlerine zam geldi!
-
'Kamunun parasını insafsızca harcamaktan utanmıyorsunuz'
-
Çaldığı küpeleri 'satmaya' çalışırken yakalandı
-
Trafik magandası dehşet saçtı
-
Emekli yurttaşın sözleri gündem oldu
-
Beşiktaş'ta ATM'de yangın
-
Esenyurt'ta 'taciz' iddiası ortalığı karıştırdı
-
'Ev almak artık hayal ötesi...'
-
Bağcılar'da balkon çöktü, işçi hayatını kaybetti
-
'Tüm bu işkencenin ardında iktidar var'
En Çok Okunan Haberler
-
KPSS soruşturmasında yeni gelişme
-
Müjdat Gezen kötü haberi duyurdu
-
'Birileri açığa çıkmaması için çırpınıyormuş...'
-
Cemevi: 'Bilgimiz dışında'
-
Zorla kolundan tutup, uçurumdan atladı!
-
Emeklilikte YAŞ’a takılan generalin perde arkası
-
Mehmet Ali Çelebi'den yeni açıklama
-
Çelebi'nin eski silah arkadaşı Ali Türkşen konuştu
-
'Bu böyle kalmaz, devam edemez...'
-
Elazığ’da trafik kazası: 3 yaralı