"Lig çok çekişmeli olacak"

Kayserispor teknik direktörü Tolunay Kafkas, "Süper Lig'de bu sene büyük kopmalar olmayacak. Çok çekişmeli geçecek"" dedi.

Yayınlanma: 12.08.2015 - 12:00
Abone Ol google-news


Ligin ilk haftasında pazar günü deplasmanda karşılaşacakları Osmanlıspor maçı hazırlıklarına devam ettiklerini belirten Tolunay Kafkas, son olarak Trabzonsporlu Zeki’yi kadrolarına kattıklarını hatırlattı. Tolunay Kafkas, değerli ve önemli bir oyuncuyla anlaştıklarını dile getirirken şunları söyledi:

"Artık lig başlıyor. Şakası yok. Olabildiğince iyi hazırlanmaya çalıştık. Bütün sıkıntılarımıza rağmen iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Osmanlıspor'da tıpkı bizim gibi lige yeni çıkan bir takım. Umuyorum zevkli ve çekişmeli geçer. Samba Sow’un 3 hafta cezası ve ufak bir sakatlığı var. Onun dışında tam kadroyuz. 4 büyük takım, çok ciddi transfer yaptı. Ancak, onların altındaki takımlarda pek kopma olacağını zannetmiyorum. Ligin son haftasına kadar Avrupa’ya gitmeye ve küme düşmeye oynayacak takımlar, büyük çekişme içine girerler."

Yabancı oyuncu sayısının sınırlı veya sınırsız olmasının çok mantıklı olmadığını ve yerli oyuncuların yetiştirilmesini gerektiğini vurgulayan Tolunay Kafkas, bu konuda şöyle konuştu:

"Öncelikle kendi insanımıza değer vereceğiz. Genç oyuncular yetişmeli. Büyük yatırımlar yapmalıyız. Önce kendi oyuncumuzu oynatmak için gayret sarf edeceğiz. Onlara doğru eğitim vereceğiz. Ondan sonra, yetiştiremediğimiz ve eksik kalan yerlere dışarıdan yabancı transferler yapılabilir. Onun için yabancı sayısının sınırlı ya da sınırsız olması çok mantıklı değil. Yeterli ya da yetersizliği tartışmak lazım. Önce bizim oyuncularımızı, tıpkı üst seviyedeki oyuncu modeline uygun şekilde yeterli biçimde eğitmemiz ve yetiştirmemiz gerekiyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler