LÖSEV hastanesi açıldı ama hizmete başlayamıyor

LÖSEV dev hastanesi LÖSANTE Türkiye’nin bağışlarıyla inşa etti, açılışını yaptı, ancak sağlık hizmetine başlayamıyor. Hastane Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat bekliyor...

Yayınlanma: 11.05.2015 - 10:18
Abone Ol google-news

LÖSEV’in daha çok kanserli çocuk, hasta ve ailesine ulaşabilmek amacıyla yurttaşların bağışlarıyla inşa ettiği LÖSEV Onkoloji Kenti’nin açılışı yapıldı. Ancak hastane, Sağlık Bakanlığı hâlâ ruhsat vermediği için hizmete başlayamıyor. LÖSEV, tedavi olmak isteyen hastaları “yatak olmadığı” için geri çevirmek zorunda kalırken, tek bir dakikanın önemli olduğu kanser hastaları için hizmete girecek hastanenin ruhsatı konusunda bakanlık ağırdan almaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu’na “Gel gözlerinle gör” çağrısı yapan LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan devreye girmesini isteyerek, “400 yataklı hastanemiz, 100 kapasiteyle hizmete girerse, 300 çocuğu ölüme terk etmiş olacağız. Bu durumda vicdanen rahat olacaklarını, bu duruma izin vereceklerini düşünmüyoruz” dedi.

“Bir tuğla da sen koy” kampanyası ile tamamlanan LÖSEV Onkoloji Kenti’nin İncik’teki dev hastanesinin açılışı dün hastalar, yakınları ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli dışında muhalefet partilerinin hiçbirinden katılım olmaması dikkat çekti.

Türk halkının tuğla tuğla bağışlarıyla inşa edilen hastanede, tedaviye başlanamıyor. Sağlık Bakanlığı, her dakikanın çok değerli olduğu kanser hastalarına tamamen ücretsiz hizmet verecek hastane için hâlâ ruhsat vermedi. Bir an önce tedaviye başlamak için izin ve ruhsat bekleyen LÖSEV yetkilileri, bürokratik zorluklarla mücadele ediyor. LÖSEV yetkilileri ile Sağlık Bakanlığı arasında mart ayında 2 kez görüşülmüş ve büyük oranda anlaşmaya varılmıştı. Daha sonra bakanlık yaptığı açıklamada LÖSEV’in, “hastane işletmeciğinin ötesinde hasta ve yakınlarına sosyal destek vermesinin daha yerinde olacağı” belirtilmişti.

 

Erdoğan LÖSEV’e kapı duvar

Mevcut hastanenin açılışında dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yardımıyla izin engelinin aşıldığı, açılışa katılmaları için resmi davet gönderilen Erdoğan’dan bir yanıt alınamadığı öğrenildi. LÖSEV yeni hastanesi için 400 yatak, 165 doktor kadrosu, çocuk ve yetişkin tüm branşlarıno olduğu acil servis ve yoğun bakım ünitesi istiyor. Ancak bakanlık, 100 yatak için ruhsat vermeyi planlıyor. 100 yataklı hastane içinde, hangi hizmetlerin olacağı ise belirsiz.

 

Müezzinoğlu’na çağrı: Gel gözlerinle gör

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer, bürokratların Sağlık Bakanını yanlış yönlendirdiğini dile getirdi. Hastane hakkında bakana yanlış bilgiler aktarıldığını söyleyen Ezer, yatak ve izin tartışmalarının bürokrasi canavarı tarafından çarpıtıldığını kaydetti. “Bunun da arkasında rant lobilerinin olduğu çok açık” diyen Ezer,bunların aşılmasını istediklerini belirtti. Ezer Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na şu sözlerle seslendi:

“Ailesi Selanik göçmeniydi, benim anne tarafımda Selanikli. Sevgili hemşerim, onu bunu bırak, sağı solu bırak gel gözlerinle gör, ne yaptığımızı bil, anla. Kansere karşı bir eser yaratılmış, kanserle mücadelede nasıl bir plan çizilmiş, ondan sonra kamoyuna açıklama yap. Bundan önce de herhangi bir şey konuşma.”

 

‘Erdoğan buna izin vermez’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a büyük görev düştüğünü dile getiren Ezer, 12 yıl önce Erdoğan’ın kendilerine verdiği desteği anımsattı. “Bugün önümüze çıkan engellerin de onun tarafından kaldırılıcağına inanıyoruz” diyen Ezer, “Çünkü burada söz konusu olan lösemili çocukların hayatı. 400 yataklı hastanemiz, 100 kapasiteyle hizmete girerse, 300 çocuğu ölüme terk etmiş olacağız. Bu durumda vicdanen rahat olacaklarını, bu duruma izin vereceklerini düşünmüyoruz” dedi.

 

Hastane değil bir kent kuruldu

LÖSEV Onkoloji Kenti’nde; LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi, çocuk ve yetişkin kanser hastalarına tamamen parasız hizmet verecek. Kentte LÖSANTE’nin yanında bir okul ve bir de otel bulunuyor. Kanser tedavisinde tıbbi yöntemler kadar, moralinde önemli olması nedeniyle hasta ve yakınları için gösteri, tiyatro salonları, yüzme havuzu yer alıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler