Lüks otomobille market soygunu güvenlik kamerasında

Başkentte, lüks otomobille markete gelen maskeli 4 zanlının gerçekleştirdikleri soygun, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Kamera görüntülerinde, soygun esnasında marketin hemen önündeki caddeden 10 aracın geçtiği görülüyor.

Yayınlanma: 11.12.2015 - 09:34
Abone Ol google-news

Olay, saat 03.30 sıralarında Mamak’ta, Mamak Caddesi üzerindeki bir markette gerçekleşti. Otomobille marketin önüne gelen zanlılar, önce araçlarının bagaj kısmını marketin çıkış kapısına yanaştırdı. Araçtan inen maskeli ve eldivenli 4 zanlıdan ikisi gözcülük yapmak için sokak başlarına ilerledi. Diğer iki zanlıdan biri ise araçtan levyeleri çıkardı. Bu sırada caddeden bir aracın geçtiğini gören zanlılar, otomobillerine binerek saklandı. Tekrar dışarı çıkan ve kapının demir korkulukların kilidini kıran zanlılar, caddeden bir araç geçmesi üzerine bu defa eğilerek saklandı. Arka arkaya geçen araçların ardından levyeyle otomatik kapıyı aralayan zanlılardan biri üst üste tekme atarak kapıyı kırdı. İçeri giren ve sigara paketlerinin bulunduğu rafları alan zanlılar, raflardaki sigaraları aracın bagajına boşalttı. Bir sigara paketinin yere düştüğünü gören bir zanlı, yerden aldığı paketi tekrar bagaja attı. Soygunun gerçekleştiği sırada caddeden birkaç aracın daha geçtiği görüldü. Boşalttıkları rafları kapının kenarına atan zanlılar, araçlarıyla olay yerinden uzaklaştı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, marketin içinde ve dışında inceleme yaptı. Marketten 6 bin lira değerinde sigara çalındığı belirlendi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

1 SAAT İÇİNDE 3 MARKET SOYULDU

Ankara’da sabah saatlerinde bir saat içinde üç market soyuldu. Mamak Caddesi’ndeki soygundan yaklaşık 10 dakika önce yine Mamak’ta, Okullar Caddesi girişindeki bir market ve saat 04.00 sıralarında ise Altındağ İrfan Baştuğ Caddesi üzerinde bulunan bir markette iki soygun daha gerçekleşti. Her üç marketten de sigara çalındığı tespit edildi. Boş sigara rafları ise marketlerin önünde bulundu. Çalınan sigaraların değerinin 10 bin lira civarında olduğu öğrenildi. Üç soygunun da aynı zanlılar tarafından yapıldığı ihtimali üzerinde duran polis ekipleri, lüks otomobildeki 4 zanlıyı yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı. İki gün önce de Ankara Keçiören'de iki market 1 saat içinde silahlı zanlılar tarafından soyulmuş, soygun anı güvenlik kameralarına yansımıştı.

Maskeli market soygunu güvenlik kamerasında


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon