Malatya Mumcu’yu unutmadı

Gazetemiz yazarı Uğur Mumcu, CHP Malatya il örgütünün düzenlediği bir etkinlikle anıldı.

Yayınlanma: 19.01.2019 - 23:05
Abone Ol google-news

 Ankara’da evinin önünde 24 Ocak 1993 tarihinde otomobiline konulan bombanın patlaması ile katledilen Gazeteci Uğur Mumcu için Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu Aybars, Gazeteci -Yazar İsmail Saymaz, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, ilçe belediye başkanları, partililer ve yurttaşlar katıldı.

CHP’li Ağbaba, Türkiye’nin tam anlamıyla demokratik bir ülke olabilmesi için geçmişindeki faili meçhul cinayetleri aydınlatması gerektiğini kaydetti. Ağbaba, “Türkiye’de yaşanan olaylara bakıldığında artık yüzü kızarmaya, arsızlar düzeni oluştu. Türkiye’nin kaybettiği en önemli şey utanma duygusudur. Aydınların, akademisyenlerin üniversite dışına atıldığı, gazetecilerin hapse atıldığı bir süreç yaşıyoruz” dedi.

Babasını kaybettiğinde 11 yaşında olduğunu ve her gazeteci katledildiğinde o travmayı yeniden yaşadığını ifade eden Özge Mumcu Aybars, Ocak ayının gazeteciler için yas ayı olduğunu söyledi. Aybars, “Metin Göktepe, Hrant Dink, Uğur Mumcu, 31 Ocak’ta Muammer Aksoy öldürüldü.1 Şubat’ta Abdi İpekçi öldürüldü. Ocak ayı gazeteciler için yas ayına dönüştü” dedi. Özge Mumcu Aybars, Babası Uğur Mumcu’nun daha iyi bir Türkiye için mücadele ettiğini, insanların silahsız, savaşsız bir dünyada yaşaması için hayatını kaybettiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler