Manastır’da ranta geçit yok

Didim'in kıyı bölgesi Manastır Koyu ve yakın çevresini yüksek yoğunluklu yapılaşmaya açan çevre düzeni plan değişikliği yargıya taşındı.

Yayınlanma: 28.05.2021 - 08:30
Manastır’da ranta geçit yok
Abone Ol google-news

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın talebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Didim’in kıyı bölgesi Manastır Koyu ve yakın çevresini yüksek yoğunluklu yapılaşmaya açan çevre düzeni plan değişikliği yargıya taşındı.

Didim Sivil Gelişim Platformu üyesi derneklerin katılımıyla açılan davada Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın, kentin ana gelişim kararlarına aykırı olarak uygulamaya koymak istediği ayrıcalıklı inşaat hakkı tanıyan imar değişikliğinin iptal edilmesini istedi. Parsel parsel satılıyor Sürece ilişkin açıklama yapan Didim Sivil Gelişim Platformu, bölgede ranta dayalı plan ve projeler yürütüldüğünü belirterek tüm dünyanın ilgisini çeken denizin, sahil alanlarının, toprakların, kamu yararı adı altında sermayenin hizmetine sunulduğunu vurguladı.

Yürürlükteki plan kararlarının hiçe sayıldığını, kentin gelişimi için ortaya konulan ana kararların göz ardı edildiğini kaydeden platform, “Didim’in değerlerinin tek tek, parsel parsel satıldığını ve geriye kalanların da satılmak üzere adımlar atıldığını üzülerek öğreniyoruz. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan ve koyun büyük bir bölümünü kapsayan alanda parsel bazında rant amaçlı imar planı kararı yürürlüğe konulmak isteniyor. Bu plan kararları kabul edilemez. İlçemizin sahip olduğu kamusal kaynakların, doğal ve kültürel değerlerin sözde ‘planlama’ aracılığıyla sermayenin kâr hırsına karşı korumak amacıyla Didim halkı olarak karşı çıkıyoruz. Didim'in değerlerinin ranta kurban edilmesine izin vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler