Manavgat'ta korkutan yangın!

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

Yayınlanma: 26.07.2013 - 12:10
Abone Ol google-news

Türkbeleni mevkiinde saat 13.00 sıralarında çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Yangına Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Manavgat Belediyesi ve belde belediye itfaiyelerine bağlı çok sayıda ekip müdahale ediyor. Orman işçileri 7 arazözle alevlere müdahale ederken, 2 yangın söndürme helikopteri de çalışmalara destek veriyor. Yangında, bölgedeki bir bina da zarar gördü.


Yangın söndürüldü

Manavgat İlçesi Türkbeleni mevkiinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan yoğun çalışmalar sonucunda fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü.

İlçe merkezindeki ormanlık alanda çıkan yangına, 1 yangın söndürme uçağı, 3 helikopter, 20 arazöz ve 100 orman işçisiyle müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da kovalarla su taşıyarak destek verdi. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangının bölgedeki konutları tehdit etmesi üzerine pek çok kişi hortumlarla alevlere su sıktı.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve İlçe Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen'in de izlediği söndürme çalışmaları, yaklaşık 1 saat sürdü. Havadan ve karadan süren yoğun çalışmalar sonunda kontrol altına alınarak söndürülen yangında, ilk belirlemelere göre yaklaşık 6 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler