Manyas Ovası ihalesi

"Manyas Ovası Sağ Sahil Sulama Projesi"nin inşaatı 23 Eylül'de ihale ediliyor. Proje Karacabey, Gönen, Bandırma'da bulunan tarım alanlarının sulanmasını da kapsıyor. İhaleye kazanan firma, inşaatı ihalede belirtilen 10 yıllık sürede işlettikten sonra çalışabilir durumda ve bedelsiz olarak DSİ'ye devredecek.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 15:04
Abone Ol google-news

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün ''Manyas Ovası Sağ Sahil Sulama Projesi''nin inşaatının 23 Eylül'de ihale edeceği bildirildi.

Çevre ve Orman Bakanlığınca ''yap-işlet-devret'' modeliyle ve kapalı teklif yöntemiyle yapılacak ihaleyi kazanan firma, inşaatı ihalede belirtilen 10 yıllık sürede işlettikten sonra çalışabilir durumda ve bedelsiz olarak DSİ'ye devredecek.

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, projenin sadece Manyas ve çevresini değil Karacabey, Gönen ve Bandırma'da bulunan tarım alanlarının sulanmasını da kapsadığını belirtti.
Projenin uygulamaya geçmesiyle ilçedeki tarım alanlarından yılda iki ürün alma olanağına sahip olacaklarını anlatan Danç, şöyle konuştu: ''İlçemizdeki tarım alanlarında enerjiye dayalı sulu tarım yapıldığından üreticilerimizin girdi maliyetleri diğer yerleşim yerlerindeki üreticilere göre daha fazladır. Projeyle birlikte tarım alanlarımızda enerjiye dayalı sulamanın önüne geçilmiş ve girdi maliyetlerimiz azalmış olacak. Ürün rekoltesindeki artış ve enerji bedellerinden elde edilen tasarrufla projenin kendisini 10 yıl gibi kısa bir sürede amorti edeceğini düşünüyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler