Mayweather doping iddialarını yanıtladı

Asrın boks maçında Manny Pacquiao’yu yenen Floyd Mayweather hakkında ortaya atılan doping iddialarına ünlü boksörden yanıt geldi.

Yayınlanma: 11.09.2015 - 11:43
Abone Ol google-news

 

Asrın boks maçında Manny Pacquiao’yu yenen Floyd Mayweather hakkında ciddi bir iddia ortaya atıldı. Buna göre, Birleşik Amerikalı boksör, maçtan bir gün önce enjekte edilmesi yasak bir vitamin takviyesi yaptı. Ancak iddiaları yalanlayan Mayweather, kariyeri boyunca tüm doping kurallarına uyduğunu savundu.

Boks dünyası, 2 Mayıs'ta Floyd Mayweather ile Manny Pacquiao arasındaki dev maça şahit olmuştu. Çok uzun bir aradan sonra ilk kez, aynı sıklette mücadele eden 2 boks efsanesinin kozlarını paylaştığı asrın maçını Floyd Mayweather kazanmıştı. Ancak Amerikan spor sitesi SB Nation, Mayweather'ın, Pacquiao ile yapacağı maçtan önce enjekte edilmesi yasak vitamin ve tuz takviyesi yaptığını iddia etmişti. Birleşik Amerikalı boksörün bu iddiayı yalanlaması uzun sürmedi. Pacquiao ile yapacağı maçın görüşmelerine yeni başlandığında; doping testlerinde seviyenin arttırılmasını savunduğunu hatırlatan Mayweather, "Kariyerim boyunca tüm doping kurallarına uydum. Pacquiao ile yaptığım maçtan önce de prosedüre aykırı davranmadım" diye konuştu.

Ünlü boksörün enjekte ettiği iddia edilen maddeler aslında dünya anti doping ajansı WADA tarafından onaylı. Ancak başka yasaklı maddelerin tespitini zorlaştırdığı için bunların doğrudan damara enjekte edilmesi kurallara aykırı. Amerika Birleşik Devletleri anti-doping ajansı USADA'nın da durumu bildiği ancak yıldız boksör için insiyatif kullandığı belirtiliyor. Mayweather, kariyerini sonlandırmadan önce son maçına Andre Berto ile çıkacaktı. İddialar da bu maç için yapılan basın toplantısından hemen önce ortaya atıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler