Meclis'te açlık grevi başlıyor

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı açlık grevi, milletvekili çıkarılan tüm kentlere ve TBMM'ye uzandı. Milletvekilleri kendi illerinde HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan'ın da aralarında olduğu bir grup milletvekili ise TBMM'de Güven'e destek için açlık grevi eylemi başlatıyor.

Yayınlanma: 03.12.2018 - 12:50
Abone Ol google-news

Terör örgütü PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit uygulandığını öne sürerek, 8 Kasım tarihinde süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlayan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek için tüm HDP'li milletvekilleri, sembolik açlık grevi eylemine başlıyor.

<haber-dikey:1158603>

Bu çerçevede milletvekilleri seçildikleri illerde, HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan'ın da aralarında olduğu 10 milletvekili de TBMM'de Güven'e destek için açlık grevi eylemine başlıyor.

Buldan ve beraberindeki milletvekillerinin eylemi, yarın TBMM'deki grup toplantısının ardından başlayacak.
Öte yandan HDP, Güven'e destek vermek üzere tüm teşkilatlara bir genelge göndererek, sembolik açlık grevi eylemlerine başlanılması talimatı verdi. Buna göre Tüm PM, MYK, il ve ilçe örgütleri de milletvekillerinin gireceği bu açlık grevi eylemlerine kitlesel olarak ziyaretlerde bulunulması istendi.
Bu kapsamda Diyarbakır, Mersin, Van'da milletvekillerinin de olduğu gruplar, ikişer günlük açlık grevi eylemine başlıyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler