Mehmed'in ilk bölümü yayınlandı, sosyal medyada diziye eleştiri yağdı

Mehmed - Bir Cihan Fatihi dizisi, kadın oyuncuların dekolteli olması ve "Tanrı sizi korusun" repliği nedeniyle sosyal medyada eleştiri bombardımanına tutuldu.

Yayınlanma: 21.03.2018 - 10:42
Abone Ol google-news
<video:946058>

Kenan İmirzalıoğlu, Çetin Tekindor gibi efsane isimlerin başrolünde oynadığı Mehmed - Bir Cihan Fatihi dizisi Kanal D'de başladı.

İLK BÖLÜMDE TEPKİ YAĞDI

Fatih Sultan Mehmed'in hikayesinin konu alındığı dizide geçen replikler ve kadın oyuncuların dekoltesi ilk bölümde tepkilere yol açtı.

"TANRI SİZİ KORUSUN"

Dizinin ilk dakikalarında Mara Hatun'un Edirne'ye gitmek için yola çıkan Sultan Mehmed'e "Tanrı sizi korusun" demesi sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

KADIN OYUNCULARIN DEKOLTELERİNE TEPKİ YAĞDI

Öte yandan kadın oyuncuların göğüs dekolteleri Osmanlı tarihiyle bağdaştırılamadı ve eleştirel yorumlara neden oldu. Dizide bir kız bir yeniçeriye "beni babamdan iste" dedi. Oysa 16.yüzyıl ortalarına kadar yeniçeri er/subaylarının evlenmesi yasaktı ve bu da izleyicinin dikkatinden kaçmadı.

İLK BÖLÜMÜNDE 3. OLDU

Dün akşam ilk bölümü izleyiciyle buluşan Kanal D'nin yeni dizisi "Mehmed Bir Cihan Fatihi" 3. sırada yer aldı. 20 Mart tarihinde; FOX'ta yayınlanan "Kadın" dizisi 1. sıraya otururken, 2. sırada atv'de ekrana gelen "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisi ve 3. sırada ise dün akşam ilk bölümü izleyiciyle buluşan Kanal D'nin yeni dizisi "Mehmed Bir Cihan Fatihi" yer aldı. AB'de 1.'lik "Kadın"ın, 2.'lik "Ufak Tefek Cinayetler"in, 3'ncülük ise "Mehmed Bir Cihan Fatihi"nin oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler