Meksika'nın maliye bakanı istifa etti

Meksika mali bakanı Luis Videgaray, Amerika Birleşik Devletleri(ABD) başkan adayı Donald Trump'ın ülkeyi ziyaretini takiben istifa etti.

Yayınlanma: 08.09.2016 - 10:39
Abone Ol google-news

Başkan adayı Donald Trump, Meksika ziyaretinin üzerine 'iki ülke arasında bir duvar örüleceğini ve duvarın Meksika tarafından finanse edileceğini' açıklamıştı. Meksika cumhurbaşkanı Pena Nietro, bu açıklamayı yalanlasa da Trump Meksika'nın maliyeti tamamen karşılayacağı yönündeki iddiası konusunda ısrarcı olmuştu.

Trump'ın ziyaretini ayarlayan isimlerden biri olan maliye bakanı bugün Luis Videgaray istifa etti. Cumhurbaşkanı Nieto istifayı kabul ettiğini açıkladı, ancak Trump'ın ziyaretini ile bir bağlantısı olması ile ilgili bir yorum yapmadı. Cumhurbaşkanının açıklmasına karşın Ekonomist Luis Carlos Ugalde, 'Trump'ın ziyaretinin politik maliyeti çok yüksek olduğu için istifanın olmuş olabileceğini' öne sürdü.

The Washington Post, Videgaray'ın 'ziyareti Trump'ın seçilme olasılığına karşın alınmaya değer bir risk olarak gördüğünü' söylemişti. Ancak görüşme sonrası, Mitofsky şirketinin açıklamasına göre Meksikalılar'ın yüzde 88'inden fazlasının memnuniyetsiz olduğu görüldü.

Nieto, bu hafta Milenio televizyonuna Trump'ı çağırma kararını kendisinin aldığını ve kimsenin 'tavsiyesi olmadığını' söyledi.

Meksikalılar: Trump'la görüşmeyin

Ağustos sonunda gerçekleşen görüşmeden önce Meksika cumhurbaşkanı, Trump ile görüşme talebinden dolayı ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Trump, Meksikalılar'a birden çok kez hakaret etmiş ve ABD topraklarında yasa dışı şekilde ikamet eden tüm göçmenleri sınır dışı edeceğine söz vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler