Melih Gökçek beddua ile istifa etti... 'Emir, demiri keser'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden İbrahim Melih Gökçek, "Başarısız olduğumu düşündüğüm, yorgun olduğumu düşündüğüm için değil, ya da herhangi başka bir kaygı nedeni ile değil, sadece ve sadece ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Recep Tayyip Erdoğan'ın talebini yerine getiriyorum" dedi. Gökçek, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emriyle istifa ettiğini belirterek, "Emir, demiri keser" yorumunda bulundu. Gökçek, konuşmasını Erdoğan ile arasını açmaya çalışanlara beddua ederek bitirdi.

Yayınlanma: 28.10.2017 - 13:51
Abone Ol google-news

<video:854662>

8617 gündür belediye başkanlığı koltuğunda oturan Melih Gökçek’in istifası için Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Toplantı, Meclis Salonu yerine Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. CHP ile MHP gruplarının katılmadığı toplantıda Gökçek AKP'li belediye meclis üyelerine hitap etti.

Emirle istifa sinirleri gerdi... Gökçek yanlıları Akit TV müdürüne saldırdı

Melih Gökçek istifasını açıklarken AA mikrofonu kaldırıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, istifasını açıklamak üzere saat 14.00'de Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'na geldi. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Melih Gökçek, "Benim davamda emir demiri keser" dedi. Gökçek 23 yıllık icraatlarını anlatarak başladığı konuşmasını, Erdoğan ile arasını açmaya gayret edenlere beddua ederek bitirdi.

Melih Gökçek'in istifasını açıkladığı esnada Mansur Yavaş'tan dikkat çeken tweet                 

İşte Melih Gökçek'in 23 yıllık utanç listesi                 

Gökçek'in konuşmasının satırbaşları şöyle:

Birileri Ankara'yı mabetsiz, renksiz bir şehir şehir olarak planlamıştı. Geçmiş yıllarda Ankara'nın adı mabetsiz şehirdi. Hacı Bayram Cami ve çevresi Hacı Bayram Hazretlerine inat meyhane ve malum evler ile dolmuştu. Temizledik elhamdülillah. Camiler şehri İstanbul'u, 2 buçuk kat geçmişiz. Artık Ankara'nın adı mabetsiz bir şehir değil inanç şehri.

Ankara metroyu bizim sayemizde tanıdı. Türkiye'de çöpten elektrik üreten ilk belediyeyiz.

"ARTIK YEŞİLİN İÇİNDE ANKARA ARIYORUZ"

Ankara'da 146 tane yeni bulvar açtık. 7 bin 255 kilometre yeni yol açmışız. Bölünmüş yolları yapıp trafik kazalarını önledik. Kentimize 5 giriş kapısı yaptık. Biz belediye başkanlığımıza geldiğimizde hava kirliliğinde kuşlar ağaçtan dökülürdü. Havayı temizledik. Toplam 15 bin 305 kilometre altyapı yapmışız. Bizden önce musluklardan çamur akardı. Biz geldiğimizde Mamak ve Çankaya çöp kokusundan geçilmezdi. Çöp bertaraf tesislerini kurduk. Bedava olarak toplatıyoruz. 1994 öncesinde Ankara'mızın adı bozkır Ankara idi. Bozkır Ankara'nın adı artık Yeşil Ankara oldu. Artık yeşilin içinde Ankara arıyoruz. Ankara'da aç ve açık bırakmadık yardımlarımız oldu. Avrupa Konseyi'nden Melih Gökçek 4 ödül alan belediye başkanı olmuştur. Bir defa olsa bile personelimin maaşını aksatmadım. Yatırımlarımız durmadı"

25 adet çocuk lokali açtık. Vatandaşlara 70 kiloluk yardım kolileri dağıttık. Dar gelirli 377 bin aileye ekmek yardımı yaptık. Pakistan'daki depreme bile Ankara yetişti. Olimpiyatta dünya şampiyonları çıkardık.

Ben yıllarını Ak Parti'ye vermiş bir kardeşinizim. Türkiye'de ihtiyaç sahiplerine sahip çıkılmış, dar gelirli ailelere yardım edilmiştir.

Bu konuda Ak Parti iktidarının ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkı inkar edilemez. Böyle bir siyasal iktidara belediyeler olmak üzere katkı sunduk.

"BENİM DAVAMDA EMİR DEMİRİ KESER"

Özellikle muhalif medya benim bu konuda tepki koyacağımı düşünüp kaşıdılar. Bu kadar sessiz kalışımın nedeni neydi? Ben bir dava ahlakından geliyorum. Benim davamda şahsi çıkarlara yer yoktur. Benim davamda nefse uymak yoktur. Yapılan değerlendirme ile genel başkanım ve liderim Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifam istenmiştir. Benim davamda emir demiri keser.

Bana bu olaya karşı çıkmamı telkin edenler oldu. Ben istifa etmeyerek partim için bir oy kaybına dahi yol açarsam bunun bir vebal olacağını düşünüyorum. Başarısız, yorgun olduğumu düşündüğüm için değil veya başka bir kaygı nedeniyle değil sadece ve sadece ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Recep Tayyip Erdoğan'ın talebini yerine getiriyorum.

"BAZILARI SORUŞTURMALARDAN KORKTU DİYEREK BÜYÜK DEDİKODULAR YAPMAYA DEVAM EDECEK"

Bazıları soruşturmalardan korktu diyerek büyük dedikodular yapmaya devam edecek. Ben 1994'ten sonra 8 yıl muhalefette belediye başkanlığı yaptım. 500 civarında soruşturma ve araştırma geçirirdim. Soruşturmasız günümüz yok gibiydi. Hepsinden yüz akıyla çıktım tek bir ceza almadım. 23 yıldır dokunulmazlığı olmayan bir kişi olarak halkımın karşısındaydım. Tek bir cezam yok. Aileme ve halkıma karşı alnım aktır" açıklamasında bulundu. 

"BENİM HAKKIMDA İFTİRA NİTELİĞİNDE HABER YAPANLARA SESLENİYORUM; BEN BİR DAVA ADAMIYIM" 

Benim hakkımda iftira niteliğinde haber yapanlara sesleniyorum; ben bir dava adamıyım. Benim duruşum 28 Şubat'ta da Gezi Parkı eylemelerinde de 17-25 Aralık'ta da 15 Temmuz FETÖ ihanetinde de hep aynı çizgide olmuştur. Ankara halkı benim bu duruşuma ve hizmet aşkıma 5 dönem oy vermiştir. Dün ki duruşum anlamı ne ise bugün ki istifamın anlamı da odur. Davamız için mücadele gerekiyorsa hazırız.  Fedakarlık da gerekiyorsa yine hazırız. Davamıza olan sadakatimiz ve sevdamız tartışılamaz. Liderimize ve onun siyasetine zerre kadar zarar vermeyi mazlum insanlara ve tüm İslam alemine zarar olarak kabul ederim.

Liderimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak Belediye başkanlığını bırakıyorum. 23 buçuk yıldır aralıksız sürdürdüğüm görevimden istifa ediyorum. 23 yıl boyunca benimle birlikte Ankara için gecesini gündüzüne katan mesai arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. bilmeyerek yanlışım olduysa haklarını helal etsinler. Eşim Nevin Gökçek'e de teşekkür ediyor hakkını helal etmesini istiyorum.

<video:854676>

BEDDUA ETTİ

Son söz olarak, bir duam olacak; bizden görülüp bizden olmayan görevleri liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlarının arasını açmak olan içimizdeki fitnecilere imkan verme onları helak et Yarabbi.

<video:854769>

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Bu arada Melih Gökçek'in istifası nedeniyle belediye binası önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Sabah saatlerinde Gökçek'in istifasını protesto etmek isteyen gruplara polis ekipleri tarafından izin verilmedi. Gökçek'in istifasını açıklayacağı salonda da, polis köpekleri tarafından arama yapıldı. Salona gelen basın mensupları ise üst aramasından geçirildikten sonra salona alındı.

<video:854774>

AKİT TV ANKARA HABER MÜDÜRÜ MEHMET ÖZMEN'E SALDIRI 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasını açıkladığı sırada, toplantı salonunun dışında bekleyen kalabalık bir grup, programı takip eden Akit TV Ankara Haber Müdürü Mehmet Özmen'e saldırdı. Polis kalabalık grubu dağıtarak belediye binasından uzaklaştırdı.

'Hesap ver Gökçek' diyenlere polis müdahalesi                 

Gökçek'in veda bülteni Erdoğan'sız                 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler