Melih Gökçek'ten yalan video ile kışkırtma: İşkenceci Erdoğan hayranı çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Twitter'dan "Esad'ın katilleri" diyerek paylaştığı videonun Yunanistan'ın sakız adasında bir çocuğu fidye için kaçıran ÖSO destekçisi tarafından çekildiği ortaya çıktı. Bu kişinin Facebook profilinde Erdoğan sayfalarını beğendiği görüldü.

Yayınlanma: 14.12.2016 - 15:18
Abone Ol google-news
<video:645380>

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı destekleyen güçler, savaşın gidişatını değiştirecek en önemli zaferi elde etti. Batı Halep'i kontrol eden hükümet güçlerinin cihatçıların kontrolündeki Doğu Halep'in neredeyse tamamına yerleşmesinin ardından, kalan militanların çıkışı için Ankara ile Moskova anlaştı.

Ordunun, Halep'te zafer elde etmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter'daki hesabından bir video paylaştı. Söz konusu videoda küçük bir çocuğa işkence görüntüleri yer alıyor. Gökçek bu videoya, "Bunu çocuğa yapan insan olamaz. Ey Rusya.... Esed'in katillerine alet olma" notunu düştü.

İŞKENCECİ ÖSO DESTEKÇİSİ

Gökçek'in Halep'te çekildiğini iddia edip paylaştığı videonun ardından yatan gerçek ise bambaşka. Twitter'daki "The 'Nimr' Tiger" isimli hesap söz konusu işkenceyi yapıp, videoya kaydeden kişinin Özgür Suriye Ordusu destekçisi Usame Abdu olduğunu ifşa etmişti.

"BU VİDEO FİDYE VİDEOSU"

"The 'Nimr' Tiger" isimli grubun iddiaları bununla da sınırlı değil. İddiaya göre Usame, Yunanistan'ın Sakız adasında Suriyeli bir çocuğu fidye için kaçırdı ve bu video da fidye videosuydu.

"ERDOĞAN HAYRANI"

Grup, söz konusu kişinin Facebook hesabında Özgür Suriye Ordusu bayrakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafları paylaştığını ortaya çıkardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler