Metal işçisinden uyarı eylemleri

Metal işkolunda 130 bin işçiyi kapsayan MESS grup toplusözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine metal işçileri eylemlere başladı.

Yayınlanma: 12.12.2019 - 00:22
Metal işçisinden uyarı eylemleri
Abone Ol google-news

Birleşik Metal İşçileri Sendikası (Birleşik Metal-İş), “MESS ile sendikamız arasında sürmekte olan ve 41 fabrikadan binlerce üyemizi kapsayan Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 4 Aralık’ta yapılan toplantıda uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır. Bundan sonraki süreç arabulucu aşamasıdır” dedi. 

Birleşik Metal-İş’ten yapılan açıklamada, “MESS’in gerek var olan hakların geriye götürülmesi yaklaşımı, gerekse de hiçbir önerimizi kabul etmemesi, işverenlerin toplusözleşmeyi masada bitirme niyetleri olmadığını göstermektedir” denildi. MESS’in verdiği ücret zam teklifi birinci 6 aylık dönem için yüzde 6.05 oranında olduğu ve bu oranın ortalama ücrette ikramiye dahil net 204 TL’ye denk geldiği aktarıldı. Diğer altışar aylarda enflasyon oranında zam öneren MESS’in teklifleri arasında toplusözleşmenin 2 yıl yerine 3 yıl olması da bulunuyor.

Sendika, ayrıca olası bir grev aşaması ve grev yasağının söz konusu olması durumunda, metal işçileri grev yasağını tanımayacağını vurguladı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler