Meteoroloji'den şiddetli rüzgar ve çığ uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminleri içerisinde kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi için uyarıda bulundu.. Bazı bölgelerde sıcaklıkların 6 derece daha azalacağının altını çizen kurum illerdeki sıcaklık değerlerini de paylaştı.

Yayınlanma: 09.02.2020 - 10:20
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Sakarya, Bilecik, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı ve Muş çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

KUVVETLİ RÜZGAR VE ÇIĞ UYARISI

Rüzgarın, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun güneyi, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden; oluşabilecek olumsuzluklara (soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kıyı kesimlerde hafif ve orta, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL °C, 4°C Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 8°C Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 10°C Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, -1°C Parçalı ve az bulutlu

ANKARA °C, -1°C Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, -3°C Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

KAYSERİ °C, -5°C Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

BOLU °C, -3°C Çok bulutlu ve kar yağışlı

KASTAMONU °C, -3°C Çok bulutlu ve kar yağışlı

AMASYA °C, 0°C Çok bulutlu ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 3°C Çok bulutlu ve kar yağışlı

TOKAT °C, -2°C Çok bulutlu ve kar yağışlı

ERZURUM °C, -13°C Çok bulutlu

KARS °C, -12°C Çok bulutlu ve kar yağışlı

MALATYA °C, -3°C Parçalı ve çok bulutlu

VAN °C, -8°C Çok bulutlu ve kar yağışlı

DİYARBAKIR °C, 0°C Parçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP °C, 1°C Parçalı bulutlu

SİİRT °C, -1°C Çok bulutlu



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler