Mevduata vergi düzenlemesi dövizi nasıl etkiledi: İşte piyasalardaki son durum
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile sabah TL mevduat hesaplarında yapılan vergi düzenlemesi haberi döviz piyasasını yeniden hareketlendirdi.

Dolar hareketine devam ediyor. Dün Reuters'ın geçtiği haberde Merkez Bankası Başkan yardımcısı ve Para Politikası Kurumu üyesi Erkan Kilimci görevi bırakacağı iddia edilmişti. Yaşanan bu gelişme de kurların yükselmesinde etkili oldu. Sabah TL mevduat hesaplarında yapılan vergi düzenlemesi haberi döviz piyasasını yeniden hareketlendirdi. Bugün sabah dolar 6.73 seviyelerinde güne başlamıştı. Saat 08:00 itibarı ile 6.65 seviyelerinde işlem görüyor. Avro ise 7.78 seviyelerinde.
<haber-dikey:1069022>
Dolar/TL'deki hareketi Bloomberg'e değerlendiren Rabobank stratejisti Piotr Matys, “Piyasa hala Merkez Bankası'nın arkalardan sıkılaştırma yapmasından çok faiz artırmasını bekliyor” açıklamasında bulundu.
Dolar ne kadar oldu?
Fidelity'de çalışan portföy yöneticisi Eric Wong Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, “Türkiye'de gördüklerimizden sonra hangi ülke sıradaki olacak diye piyasa kendine sormaya başladı” diyor.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
MSB'den açıklama geldi!
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
Erdoğan, 92 yaşındaki yurttaşa el öptürdü
-
Kanserle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber!
-
'CHP'ye ve bana açılan davaların savcılığına soyundu'
-
Sergen Yalçın'dan Galatasaray'a uyarı