MHP'li Vural David Philips'in raporunu sordu

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, "PKK'nın Silahsızlandırılması, Dağdan İndirilmesi ve Entegrasyonu" raporunu hazırlayan David Philips'in Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşüp görüşmediğini sordu.

Yayınlanma: 03.09.2009 - 11:54
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde ABD merkezli bir düşünce kuruluşu olan ABD Dış Politikası Ulusal Komitenin 15 Ekim 2007 tarihinde hazırladığı "PKK'nin Silahsızlandırılması, Dağdan İndirilmesi ve Entegrasyonu" raporunu hazırlayan David Philips'in raporu hazırlarken Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğüne yönelik sözlerini gündeme getirdi. Vural, yine ABD merkezli bir düşünce kuruluşu olan The Atlantic Council'in 13-15 Nisan 2009 tarihli 14 Türk Iraklı yetkilinin de katıldığı belirtilen toplantısını da hatırlattığı soru önergesinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

"2007 yılında David Philips'in hazırladığı raporda Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğü hususu doğru mudur? Doğru ise bu görüşmede iletilen hangi hususlar raporunda içinde yer almıştır? 13-15 Nisan 2009'da The Atlantic Council'in yaptığı toplantıya katılan Türkler kimlerdir? Philips'in hazırladığı "Türkler ve Irak Kürtleri arasında Güven Tesisi" Haziran 2009 tarihli raporda görüştüğünü ifade ettiği 'kıdemli resmi makamlar' kimlerdir? Bu raporda kıdemli resmi makamların hangi görüşleri yer almıştır? Basın açıklamanızdaki 'toplantıyı düzenleyen grubun Türkiye'de bakanlığımız tarafından ağırlanması sözkonusu olmamıştır' ifadesi bu toplantıyı düzenleyenlerin ağırlanmadığı ama görüşüldüğünün kabulü anlamına mı gelmektedir? 'Siyasi partilerimizin demokratik eleştiri hakkını kullanırken daha sorumlu davranmalarını, ülkemizin itibarını ve ulusal çıkarlarımıza zarar verecek davranış ve beyanlardan kaçınmalarını bekliyoruz' diyen Dışişleri Bakanlığı acaba yaptıkları görüşmeleri raporunda ifade edenlere karşı neden aynı tavrı göstermemiştir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler