MHP'ye yurt dışı oyu şoku... 80-80

Kocaeli’de dün gece resmi olmayan sonuçlara göre 11 milletvekilinden 6’sı AKP, 3’ü CHP, 2’sini de MHP kazanmış olarak görünmesine rağmen, yurt dışı oylarının ilave edilmesiyle MHP’nin 1 milletvekili, HDP’ye geçti.

Yayınlanma: 08.06.2015 - 15:51
Abone Ol google-news

Yurtdışından gelen oyların yurtiçindeki oylara eklenmesiyle MHP ve HDP'nin Meclis'e göndereceği milletvekili sayısı eşitlendi.Yüzde 16,29 oranında oy alan MHP ile yüzde 13,12'lik oy alan HDP Meclis'e 80 milletvekili gönderecek.

İŞTE 7 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI

MHP’de eski milli futbolcu Saffet Sancaklı ile bu yıl ikinci sıradan gösterilen Lütfü Türkkan seçilmiş görünüyordu. Ancak sabah saatlerinde yurt dışından gelen oyların ilave edilmesiyle MHP’nin milletvekili sayısı 1’e düştü ve HDP 1 milletvekili çıkardı. Bu sonuca göre HDP’nin birinci sıra adayı Ali Haydar Konca seçilmiş oldu. MHP’nin itirazı sonucu değiştirmezse Lütfü Türkkan, Meclis’e giremeyecek.

Sandık sonuçlarına göre aynı zamanda Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz ve Cemalettin Kaflı AKP’den milletvekili seçildi.

CHP’den avukat Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan milletvekili oldu.

MHP İTİRAZ EDECEK

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü ise sandıklardan gelen mazbataları incelediklerini, evrakların tekrar gözden geçirildiğini vurgulayarak, "Bir şey bulursak, ona göre hareket edeceğiz. Seçim kuruluna itiraz edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu sonuçla HDP ve MHP'den 80 milletvekili Meclis'e gidecek. İşte son milletvekili dağılımı:

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon