Minsk grubundan Dağlık Karabağ'da 'ön koşulsuz' ateşkes çağrısı

Minsk Grubu, Azerbaycan ve Ermenistan'a Dağlık Karabağ'da ön koşulsuz görüşme çağrısısında bulundu. Türkiye ve Azerbaycan, diyalog için Ermenistan'ın işgale son vermesi şartını ortaya koyuyor.

Yayınlanma: 01.10.2020 - 15:26
Minsk grubundan Dağlık Karabağ'da 'ön koşulsuz' ateşkes çağrısı
Abone Ol google-news

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan savaşa ‘barışçıl çözüm’ bulma amacıyla oluşturulan Minks Grubu, yayınladığı ortak açıklamada, taraflara ön koşulsuz diyalog çağrısında bulunuldu.

Fransa, Rusya ve ABD’den oluşan Minsk grubu, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ’da yaşanan çatışmalara karşı ön koşulsuz ateşkes talep etti. Yapılan açıklamada “Müzakerelere gecikmeden geri dönülmesi çağrısında” bulunuldu.

Minsk Grubu eş başkanları sıfatıyla yapılan ortak açıklamada, "Askeri güçler arasındaki düşmanlıkların derhal durdurulması çağrısında bulunuyoruz" denildi. Aynı zamanda, tarafların liderleri "AGİT Minsk Grubu Eş başkanları himayesinde iyi niyetle ve önkoşul olmaksızın esaslı müzakerelere devam etmeye” çağrıldı.

Açıklama, ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un imzasını taşıdı.

Grup, Güney Kafkasya'daki Dağlık Karabağ yerleşim bölgesi konusunda barışçıl bir çözüme arabuluculuk yapmak için 1992 yılında kuruldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler