Muğla SGK il müdürü öldürüldü

SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin, aynı kurumda şef olarak çalışan Hasan Sünnetçioğul tarafından vurularak öldürüldü. Sünnetçioğlu daha sonra teslim oldu. Çalışma Bakanlığı olayla ilgili inceleme başlattı.

Yayınlanma: 08.04.2011 - 07:12
Abone Ol google-news

Muğla'da bu sabah hareketli dakikalar yaşandı.

SGK Muğla İl Müdürlüğü'nde şef olarak çalışan Hasan Sünnetçioğlu, bugün sabah saat 9:30 sularında ikinci katta toplantıda bulunan kurum müdürü Naci Şahin'i vurdu.

Saldırgan Hasan Sünnetçioğlu daha sonra toplantı odasında dört kişiyi rehin aldı. Dört kişinin 'SGK İl Müdürleri Aylık Koordinasyon Toplantısı''na katılan il müdürleri olduğu öğrenildi.Bir süre sonra da teslim oldu.

Sünnetçioğlu'nun teslim olmasının ardından olay yerine giden güvenlik güçleri Naci Şahin'in saldırıda öldüğünü gördüler.

Olay sırasında toplantıda bulunan ve dışarı çıkabilen Balıkesir SGK İl Müdürü Cem Dinç basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Şüpheli bir anda içeri girdi. 'Ne haber Naci' diyerek silahla başına bir el ateş etti. Biz panikle dışarı çıkarken, bazı arkadaşlarımız içeride kaldı. Korkunç bir olaydı'' dedi.

Bu arada olay yerine gelen Naci Şahin'in eşi Saliha Şahin fenalık geçirdi. Şahin, olay yerindeki ambulansla Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çalışma Bakanlığı olayla ilgili inceleme başlattı.

Öte yandan; SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin'i silahla vurarak öldüren, müdürlükte şef olarak görev yapan zanlı H.S'ye bir süre önce ''kınama'' cezası verildiği öğrenildi. H.S, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı merkez disiplin kuruluna sunduğu savunmada, ''Haksızlığa uğradığını, başarılı çalışmalarının birilerini rahatsız ettiğini'' belirtti.

 

İnternette yazmış

SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin'e silahlı  saldırıda bulunan ve olaydan bir süre sonra teslim olan H.S, saldırıdan yaklaşık  6 saat önce bir sosyal paylaşım sitesinde SGK İl Müdürü Naci Şahin'i hedef alan  ifadelere yer vermiş.

Zanlı H.S, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, gece 03.00 sıralarında  paylaşmaya başladığı yazılarda, saldırıda yaşamını yitiren SGK İl Müdürü Naci  Şahin'i de hedef alan cümleler dikkati çekiyor. Aynı saat içerisinde yazdığı 6 ifadeyi paylaşan H.S'nin sayfasında yer alan bir yazısında şunlar kaydediyor:

“Bayılmayı sanmayın ölmek, imamın kayığında yoktur övünmek, Kanuni Sultan Süleyman olsan da üç tas boydan su dökünmek, hakka giderken 7 kat kefen, 2  metre toprak ile örtünmek.”

SGK İl Müdürü Naci Şahin, memleketi Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde yarın toprağa verilecek.

Hastanede yoğun güvenlik önlemi

Muğla'da SGK İl Müdürü Naci Şahin'i başından vurarak öldüren zanlı H.S, yoğun güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirildi. H.S, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki ilk ifadesinin ardından sağlık kontrolü için Muğla Devlet Hastanesine getirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında getirilen zanlıya, çelik yelek giydirilmiş olduğu dikkati çekti.

Zanlı, hastane girişinde gazetecilerin ''pişman mısınız?'' sorusuna, ''pişmanım'' yanıtını verdi.

"Daha üzücü şeyler yalanabilirdi"

Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, yaşanan olay ve operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, şunları ifade etti:
''Operasyon yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü. Şüpheliyi ikna için yoğun çaba harcadık. Şüpheliyi sakinleştirmek için çay ile suyuna sakinleştirici ilaç ve uyku hapı kattık. Şüpheli, başarılı bir operasyonla ikna edildi ve etkisiz hale getirildi. Şüpheli etkisiz hale getirilmeseydi daha üzücü şeyler yaşanabilirdi. Yaşanan olay nedeniyle üzüntülüyüz.''

 

"Kendimi öldürecektim"

Muğla'da SGK İl Müdürü Naci Şahin'i vurarak öldüren Hasan Sünnetçioğlu, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Naci Şahin'i, diğer il müdürleriyle toplantıdayken tabancayla başından vurarak öldüren ve daha sonra ikna çabalarının ardından güvenlik güçlerine teslim olan aynı kurum çalışanı Hasan Sünnetçioğlu, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube'deki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Muğla Adliyesi'ne sevk edildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında getirildiği adliyede, ''Naci Şahin'i öldürmek ve yedi SGK personelini rehin almak'' iddiasıyla mahkemeye çıkartılan Sünnetçioğlu tutuklandı.

Sünnetçioğlu, cezaevi aracına götürülürken gazetecilerin, ''Rehineleri de öldürecek miydiniz?'' sorusu üzerine, ''Onları öldürmem asla söz konusu değildi. Kendimi öldürecektim. Yaptıklarımdan pişmanım'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler