Muğla'da depreme karşı hazırlık yapılıyor

Muğla’da olası bir afet durumunda il genelinde vatandaşların toplanabileceği en az 215 nokta belirledi, haberleşmenin kesilmemesi için 13 ilçede uydu telefon sistemini kurdu.

Yayınlanma: 28.01.2020 - 16:10
Muğla'da depreme karşı hazırlık yapılıyor
Abone Ol google-news

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Afet Koordinasyon Merkezi ile birlikte yürüttüğü çalışmalarla kentte bu güne kadar 215 toplanma noktası belirledi. Bu noktaların arttırılması da planlanıyor. Olası bir depremde haberleşme ağının kesilmesine karşı tüm ilçelere, AKOM ve Başkanlık Binalarına uydu telefonları yerleştirildi. Böylelikle deprem sırasında kesintisiz haberleşme sağlanarak koordinasyon kopukluğunun önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bunun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi envanterine deprem anında müdahale edebilmek için yeraltı sismik dinleme ve görüntüleme cihazı da eklendi.

Bu önlemlerin yanı sıra tüm ilçelere lojistik destek sağlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi, her ilçeye yeteri kadar, projektör, el feneri, jeneratör ve onlarca farklı lojistik destek malzemesi bulunduruyor. Ayrıca Menteşe, Milas, Bodrum ve Fethiye ilçelerinde bulunan itfaiye amirliklerine AFAD tarafından deprem anında kullanılacak malzemelerin bulunduğu deprem konteynırı da yerleştirildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler