Muhtar adayı ön seçimle belirlendi

31 Mart yerel seçimlerinde Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Hubyar Köyü’nde muhtarlık için 4 adayın ortaya çıkması üzerine ön seçim kararı alındı. İstanbul’da yaşayanların oy taşımaması için ön seçim kararı aldıklarını söyleyen CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin,“İstanbul’dan köye muhtarlık için oy vermeye gidecek seçmenlerin önünü aldık. Tek adayla seçime girilecek” dedi.

Yayınlanma: 17.12.2018 - 13:38
Muhtar adayı ön seçimle belirlendi
Abone Ol google-news
Yerel seçim çalışmaları kapsamında il ve ilçe belediye başkanlıklarının yanısıra muhtarlık seçimlerinde de kıyasıya bir yarış yaşanıyor. Ali Turan Sel, Durmuş Coşkun, Müslim Çelik ve Turan Culhacı, Hubyar Köyü’nde muhtar olmak için adaylıklarını açıkladı. Bunun üzerine aynı köyden olan CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin ve HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu muhtar adaylarına çağrıda bulunarak İstanbul’dan seçmen kayıtlarının taşınmaması için ön seçim çağrısı yaptı. 4 muhtar adayı ön seçim talebini kabul ederek, İstanbul’daki Hubyar Vakfı’nda ön seçim yapıldı. Oylama sonucunda Ali Turan Sel kazanarak muhtar adayı oldu. 
 
Oy taşımanın önünü kestik
 
Ön seçime ilişkin Cumhuriyet’e konuşan CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin, birden çok adayın demokratik bir kültür olduğunu belirterek,“ 31 Mart’ta çok önemli bir seçim daha gerçekleştirilecek. Köy muhtarlığı için yapılan önseçim toplumsal bir bilinç oluşturdu. Köy muhtarlığı için çok sayıda aday olunca seçim süreci insanlar arasında kırgınlıklara yol açabiliyor. Bununla birlikte köye oy taşınması da gündeme geliyor. Bu durumu öngörerek köyümüz için ön seçim yaptık. Böylece hem kırgınlıkları engellemiş, hem İstanbul’da çok önemli olan tek bir oyun bile gereksiz şekilde köye taşınmasını önlemiş olduk”dedi. Kantekin, seçilecek olan muhtarında yine köylüler tarafından denetleneceğini söyledi

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler