Mükemmel bir sanatçının portresini izledik

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu sanatçı portreleri konserleri dünyanın en önemli keman virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Viktoria Mullova ile başladı.

Yayınlanma: 23.10.2020 - 05:30
Mükemmel bir sanatçının portresini izledik
Abone Ol google-news

İstinasız tüm sanatçıları sahneden, seyirciden koparan pandeminin ağır koşullarında hem müzikal hem hijyen bakımından çok iyi bir salonda konser verme imkanı bulan sanatçı da seyirci de çok mutluydu.

Moskova ekolünden yetişen Mullova’dan 19 Ekim’de 18.00 ve 20.00’de gerçekleştirilen iki ayrı konserde Cem Mansur şefliğinde CRR Senfoni Orkestrası eşliğinde S. Prokofiev, “Keman Konçertosu No.2” yi dinledik. Çok temiz ve rahat çalan sanatçıya orkestra da başarıyla eşlik etti. Orkestranın çaldığı S. Prokofiev, “Senfoni No.1” ile başlayan besteciyi ve sanatçıyı dolu dolu hissetme şansı sunan konseri birçok seyirci iki kez izledi. CRR’nin havadar dış mekânı da izleyicinin 60’ar dakikalık iki konseri art arda izlemesini kolaylaştırdı.

Viktoria Mullova’yı ertesi akşam da klasik eğitimden geçmiş caz basçısı, besteci ve aranjör oğlu Misha Mullov – Abbado ile birlikte saat 18.00'de 20.00’de dinledik. Programda Misha’nın keman ve kontrbas için bestelediği eserlerinin yanında dünya müziğinden parçalar da seslendirildi. Karşımızda ana oğul olmanın ötesinde sahnede müzik yapabiliyor olmanın mutluluğunu yaşayan birbirine saygılı, mütevazi iki iyi virtüöz vardı. Ve bu konserin de art arda izlenme imkânı vardı, hem de çok uygun maddi bedel ödenerek. Fakat ne yazık ki, pek çok konserde olduğu gibi dinleyiciler arasında sanatçılar yok denecek kadar azdı.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler