Musa Kart: Durum karikatürlerimden de komik

Demokrasiye darbe Cumhuriyet Gazetesi'ne uzandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı operasyon kapsamında gözaltı kararı verilen Cumhuriyet Gazetesi çizeri Musa Kart, gözaltına alınmak üzere Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne gitmek için gazeteden ayrılırken "“Bir karikatüristin gözaltına alınması geldiğimiz durumun vehametini gösteriyor. Durum karikatürlerimden de komik" yorumunda bulundu.

Yayınlanma: 31.10.2016 - 11:04
Abone Ol google-news

<video:623958>

 
Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazarlar Aydın Engin, Hikmet Çetinkaya, Hakan Kara ve Turhan Günay gözaltına alındı.Sabuncu, "Paralel devlet yapılanması, PDY ve PKK ve KCK'ya üye olmamakla birlikte yardım etme" suçlamasıyla, Aydın Engin, "FETÖ-PKK'ye yardım", Hakan Kara ise "FETÖ'ye yardım" suçlamasıyla gözaltına alındı. Orhan Erinç'in evinde yapılıyor. Erinç'in yaşı sebebiyle gözaltına alınmadığı öğrenildi. 
'KİMSEYİ KORKUTAMAYACAKLAR'
 
Çizerimiz Musa Kart, gazeteden avukatı Abbas Yalçın ile gözaltına alınmak üzere  Vatan Caddesi’ndeki emniyet müdürlüğüne gitti. Kart, gazeteden ayrılırken,  “Bir karikatüristin gözaltına alınması geldiğimiz durumun vehametini gösteriyor. Durum karikatürlerimden de komik. Bugüne kadar FETÖ’yle ve PKK’yi eleştiren yüzlerce binlerce karikatür çizdim. Fethullah’a her istediğini verenler beni gözaltına alıyorlar. Bu komik durumu vicdanlara anlatmak mümkün değil.  Ne yaparlarsa yapsınlar, kimseyi korkutamayacaklar” dedi. 

Musa Kart'ın çizgileriyle günün yorumu
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler