Mustafa Karasu: Derbinin oynanmaması bir oyundur

PKK'ye yakın Özgür Gündem'de "Hüseyin Ali" müstear adıyla yazan PKK'nin Kandil'deki liderlerinden Mustafa Karasu, Galatasaray-Fenerbahçe maçının iptal edilmesinin bir oyun olduğunu iddia etti.

Yayınlanma: 22.03.2016 - 14:39
Abone Ol google-news

Pazar günü oynanması beklenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin güvenlik nedeniyle önce seyircisiz oynanacağı açıklanmış daha sonra IŞİD'in eylem yapacağı yönünde kuvvetli bulgular olduğu gerekçesiyle derbi ertelenmişti.

PKK yöneticilerinden Mustafa Karasu Özgür Gündem'de 'Hüseyin Ali' mahlasıyla yazdığı yazıda derbinin oynanmamasının bir oyun olduğunu iddia etti.

Karasu'nun yazısından ilgili kısım şu şekilde:

"AKP’nin Galatasaray-Fenerbahçe maçını iptal ettirmesi de bir oyundur. Sanki IŞİD böyle bir eylem yapacakmış ve kendisi de IŞİD’in hedefiymiş gibi bir algı yaratmaya çalışmaktadır. Bu tamamen Saray Gladyosu tarafından hazırlanmış bir oyun ve planlanmış bir durumdur. IŞİD’in doğrudan AKP’yi hedefleyen böyle bir eylem planı yoktur ve olmamıştır. Ancak Türkiye bu tür yollarla sadece kendi toplumuna karşı değil, tüm dünyaya karşı da bir psikolojik savaş yürütmektedir. Ne yazık ki tüm politikasını çıkar üzerine kurmuş kapitalist modernist ülkeler bu politikayı yutmaktadırlar" diyen Karasu şunları söyledi:

"Saray Gladyosu ve MİT, tabii ki AKP hükümeti hem IŞİD’in katliamlarından, hem de Kürtlere yönelik insanlık dışı politikalar ve katliamlardan dolayı mutlaka hesap verecektir. Bağırıp çağırarak yargılanmaktan kurtulmaya çalışsa da mutlaka insan hakları mahkemesinde yargılanacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler