Müşterek Harekat Merkezi için ABD'li askerler Şanlıurfa'da

Şanlıurfa'da ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakat sonrası kurulan 'Müşterek Harekat Merkezi'nde görevlendirilecek ilk Amerikalı askerler kente ulaştı. MSB'den yapılan açıklamada merkezin önümüzdeki günlerde faaliyete geçeceği belirtildi.

Yayınlanma: 12.08.2019 - 13:45
Abone Ol google-news

ABD ile Türkiye arasında 5-7 Ağustos tarihlerini arasında düzenlenen toplantılarda Suriye'de oluşturulması planlanan güvenli bölgenin tesisinin ABD ile birlikte koordine ve yönetimi için Türkiye’de Müşterek Harekat Merkezi kurulması mutabakatına varıldı.

Mutabakat çerçevesinde Şanlıurfa'da Müşterek Harekat Merkezi kuruldu. Merkezde görev yapacak 90 kişilik ilk Amerikalı askeri birlik ise bugün kente geldi. Şanlıurfa GAP Havaalanı'na inen askerler daha sonra otobüslerle hareket ederek merkeze ulaştı.

MSB: ÇALIŞMALAR BAŞLADI 

ABD'li askerlerle ilgili Milli Savunma Bakanlığı da Twitter hesabından bir açıklama yaptı. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Güvenli Bölge'ye yönelik Müşterek Harekat Merkezi çalışmaları kapsamında ön hazırlık için 6 kişilik ABD heyeti Şanlıurfa'ya ulaştı" denildi.

Açıklamada, Müşterek Harekat Merkezi'nin önümüzdeki günlerde faaliyete geçirilmesinin planlandığı bildirildi.

Şanlıurfa GAP Havaalanı'na inen askerler daha sonra otobüslerle hareket ederek merkeze ulaştı.

ABD’ Lİ HEYET SINIRDA İNCELEMEDE BULUNDU
Suriye’de oluşturulması planlanan güvenli bölge çalışmaları için Şanlıurfa’ya gelen 6 kişilik ABD’li heyet, sınır hattında incelemede bulundu.
ABD ile Türkiye arasında 5-7 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen toplantılarda, Suriye'de oluşturulması planlanan güvenli bölgenin tesisinin ABD ile birlikte koordine ve yönetimi için Türkiye’de Müşterek Harekat Merkezi kurulması mutabakatına varıldı. Mutabakat çerçevesinde 6 kişilik ABD’li askeri heyet Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine geldi. 3. Hudut Alay Komutanlığında bir süre bekleyen heyet, Türk yetkililerle birlikte sınır hattında incelemelerde bulundu. Minibüsle sınır hattını gezen heyete Türk yetkililer de eşlik etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler