Nani formayı giydi, imzayı attı

Fenerbahçe'nin flaş transferi Nani, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftara açık yapılan törenle 3 yıllık resmi sözleşmeyi imzaladı.

Yayınlanma: 06.07.2015 - 18:12
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'nin 3 yıllığına renklerine bağladı Portekizli futbolcu Luis Nani, resmi sözleşmeyi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftarlara açık yapılan organizasyonda imzaladı.

Saha içinde kurulan bir platformda Nani, taraftarların önüne çıktı. Nani'nin imza törenini 10 bine yakın sarı-lacivertli taraftar takip etti. Törenden bir saat önce stada gelen taraftarlar, yeni transferi coşkulu bir şekilde karşıladı.

Portekizli oyuncu, kendisiyle ilgili kısa bir tanıtımın ardından sahaya davet edildi. Taraftarlar, tezahüratlarla Nani'ye sevgi gösterisinde bulunurken, "17" numaralı sarı-lacivertli formayla sahaya çıkan Nani de tribünleri selamladı.

Nani'nin sahaya gelişi öncesi bu oyuncunun daha önce oynadığı takımlarda attığı gollerin görüntüleri skorboarddan verildi.

İmza töreni öncesi açıklamalarda bulunan sportif direktör Giuliano Terraneo, Nani'nin transferinde kendilerine yardımcı olan başkan Aziz Yıldırım, yönetim kurulu ve teknik heyete teşekkür ederek, "Umuyorum bundan birkaç ay sonra daha büyük bir kutlamayı burada yaparız" dedi.

Yeni transfer Nani ise stada gelip kendisi için güzel karşılamayı yapan taraftarlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Hayatımın en güzel gününü yaşıyorum. Fenerbahçe oyuncusu olduğum için mutlu ve gururluyum. Şimdiden doğru bir karar verdiğimi görüyorum. Laflarla değil, sizi sahada mutlu etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Nani, Türkçe "Teşekkürler" diyerek konuşmasını tamamladı.

Portekizli oyuncu, konuşmaların ardından resmi sözleşmeyi imzalarken, taraftarlara top hediye etti.

 

Dün akşam geldi

Fenerbahçe Kulübü dün akşam İstanbul'a getirdiği Luis Nani için taraftara açık imza töreni organize etti. Sarı lacivertli yönetim, tören için Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki tören için tribünlerin bir bölümünü taraftara açtı. Binlerce taraftar imza töreni için stada geldi ve tribündeki yerlerini aldı. Tören öncesi stadın skorbordundan Nani'nin Manchester United, Portekiz Milli Takımı ve Sporting Lizbon formalarıyla attığı goller ve güzel hareketler gösteriliyor. 

Törende sportif direktör Giuliano Terraneo bulunurken, yönetimden hiçkimsenin yer almaması dikkat çekti. Nani törende yaptığı konuşmada ilk olarak Türkçe, "Herkese merhaba" dedi. Portekizli yıldız ardından, "Hayatımın en özel günlerinden birini yaşıyorum. Fenerbahçe'nin oyuncusu olduğum için mutlu ve gururluyum" diye konuştu,.

Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Nani

Fenerbahçe'nin yeni transferi Portekizli futbolcu Luis Nani, kariyerinde çok önemli başarılar kazandı. Sarı-lacivertlilerin İngiltere Birinci Futbol Ligi (Premier Lig) ekiplerinden Manchester United'dan kadrosuna kattığı Yeşil Burun Adaları doğumlu 29 yaşındaki Portekizli oyuncu, profesyonel kariyerine 2005'te ülkesinin Sporting Lizbon takımında başladı.

Asıl adı Luis Carlos Almeida da Cunha olan Nani, ilk futbolculuk deneyimini ise 15 yaşında amatör olarak Portekiz'in Real Massama takımında yaşadı. Henüz 19 yaşındayken Sporting Lizbon takımında gösterdiği performansla büyük kulüplerin ilgisini çeken Nani, bu takımla 67 maçta 12 gol kaydetti. Sporting Lizbon'la şampiyonluk yaşayamayan Nani, buna rağmen İngilizlerin dev kulübü Manchester United'ın efsane teknik direktörü Alex Ferguson'un dikkatini çekti.

İngiliz temsilcisine 25,5 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olan Nani, kariyerinin en parlak dönemlerini Ferguson'un takımında geçirdi. Nani, Manchester United formasını giydiği 6 sezonda 230 resmi maça çıktı. Bu maçlarda 40 gol kaydeden Portekizli futbolcu, 73 kez de arkadaşlarına asist yaptı.

İlk sezonunda şampiyonlar ligi'ni kazandı

Nani, kariyerinin en büyük başarısını Manchester United'a transfer olduğu 2007-2008 sezonunda yaşadı. İngiliz ekibiyle 21 Mayıs 2008'te Rusya'nın başkenti Moskova'da Chelsea'ye karşı UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkan Nani, takımının mutlu sona ulaşmasında önemli rol oynadı. Maçta az süre almasına rağmen uzatmaların 101. dakikasında oyuna giren Nani, penaltılara giden maçta takımı adına bir penaltıyı gole çevirmeyi başardı.

Avrupa'nın en büyük kupasını 22 yaşında havaya kaldıran Nani, aynı yıl Premier Lig'i de kazanarak kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu yaşadı. Bir sonraki sezon yaşadığı sakatlıklarında etkisiyle fazla forma giyemeyen Portekizli, o sezon bir lig şampiyonluğunun yanı sıra kariyerine İngiltere Lig kupasını da ekledi.

Manchester United'ın süper starı Cristiano Ronaldo'yu 2009'un yaz aylarında Real Madrid'e satmasıyla Nani, vatandaşının veliahttı olarak gösterildi. Takımın "Yeni Ronaldo"su diye adlandırılan Portekizli, 2012 yılına kadar Ferguson'un en önemli silahlarından biri oldu.

İngiltere'de 2010-2011 sezonunda yılın 11'ine seçilen Nani, ayrıca aynı sezon Manchester United'daki takım arkadaşları tarafından yılın en iyi oyuncusu olarak gösterildi.

Sporting Lizbon'a kiralandı

İngiliz ekibiyle 2 lig şampiyonluğu daha yaşayan Nani, 2012-2014 yılları arasında istediği performansı gösteremeyince "Kırmızı Şeytanlar"dan, yıldızının parladığı Sporting Lizbon'a kiralandı. Bu takımda adeta küllerinden yeniden doğan Nani, Portekiz ekibiyle çıktığı 37 maçta, 12 gol 8 asistlik performans gösterdi.

Portekiz'de iyi bir performans ortaya koymasına rağmen, Manchester United Teknik Direktörü Luis Van Gaal tarafından kadroda düşünülmeyen Nani, Türkiye'nin yolunu tuttu.

Kariyerinde yerel kupalar dışında 147 Premier Lig, 85 Portekiz Ligi, 60 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1'er kez UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası'nda forma giyen Nani, artık spor toto süper lig'de sarı-lacivertli formayı terletecek.

Nani, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 4 Premier Lig, 5 İngiltere Süper Kupası, 2'şer kez İngiltere Lig Kupası ve Portekiz Kupası kazandı.

Özellikleri

Portekizli yıldız futbolcunun en önemli özelliği her iki ayağını da iyi kullanabiliyor olması ve yaptığı asistler. Dar alanda yaptığı çalımlar, sürati ve tekniğiyle ön plana çıkan Nani, çok fazla gol atan bir oyuncu değil. Kulüp kariyerinde 334 resmi maça çıkan Nani, hücum yönü kuvvetli olmasına rağmen 64 gol kaydedebildi.

Orta sahada her iki kanatta da oynayabilen Nani, bu 334 maçta 91 asist yaparak dikkati çekti. Gol sevinçleriyle de ön plana çıkan Nani, rakip fileleri havalandırdıktan sonra attığı taklalarla da dikkati çekmeyi başarıyor.

Milli takım kariyeri

Portekiz Milli Takımı'yla ilk kez 2006 yılında Danimarka karşısına çıkan Nani, milli formayı toplam 86 kez giydi. Milli takımla 2008 ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası, 2010 ve 2014'de Dünya Kupası'nda mücadele eden Nani, ülke milli takımına 14 gol ve 23 asistlik katkıda bulundu.

Cüneyt Çakır oyundan attı

Nani, kariyerinin en kötü anlarından birini Türk hakem Cüneyt Çakır'ın kendisine kırmızı kart göstermesiyle yaşadı. Manchester United'ın 2012-2013 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Real Madrid'le 1-1 berabere kaldıktan sonra Old Trafford'da 2-1 yenildiği rövanş maçını Türk hakem Cüneyt Çakır yönetti. Karşılaşmada tur atlaması için gereken skoru yakalayarak 1-0 önde olan "Kırmızı Şeytanlar" da Nani, maçın 56. dakikasında bir pozisyonda Arbeloa'ya yaptığı hareketten sonra Cüneyt Çakır tarafından direkt kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. İngiliz ekibi Nani'nin atılmasıyla 10 kişi kalınca, maçı 2-1 kaybederek elenmişti.

Nani'nin kırmızı kartı hala tartışılırken, Portekizli yıldızın bu anı kendisi için hayal kırıklığı oldu.

Dünya yıldızlarının görüşleri

Nani'nin beraber forma giydiği yıldız futbolcular, Portekizli'den övgü dolu sözlerle bahsetti. Dünyaca ünlü Real Madrid'li futbolcu Ronaldo, milli takım ve Mancheser United'da beraber oynadığı arkadaşı hakkında "Alex Ferguson, transfer etmeden önce bana sormadı. Ancak sorsaydı da mutlaka almasını söylerdim. O, Quaresma ile birlikte oynadığım en yetenekli futbolcu" ifadelerini kullandı.

İngilizlerin golcü oyuncusu Wayne Rooney, "Kırmızı Şeytalar"da beraber ter döktüğü arkadaşını "Kesinlikle takımın yıldızı ben değilim, Nani. Benim sadece istatistiklerim ondan daha iyi" sözleriyle övmüştü.

Manchester United ve İngiltere Milli Takımı'nın uzun yıllar formasını giymiş ünlü savunma oyuncusu Rio Ferdinand ise "Nani'nin, her istediğini yapabileceği büyük bir potansiyeli var. O, etrafımdaki en parlak yıldızlardan biri. İki ayağıyla da istediklerini yapıyor. Potansiyeli sayesinde dünyanın zirvesinde tutunabilir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Nani'nin milli takımdan arkadaşları Fabio Coentrao, "Milli takımdan nefret ediyorum. İdmanlarda karşımda bir Ronaldo, bir Nani oluyor. Bunun ne kadar zor olduğunu hayal bile edemezsiniz" derken, Deco ise "Milli takımdayken sağıma baktığımda Ronaldo'yu, soluma baktığımda Nani'yi görüyorum. Zaman zaman onlara pas atmak yerine şut çekerek kendimi şımartıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Nani'yi Manchester United'e kazandıran Alex Ferguson ise Portekizli için, "O bir kazanan. Golleri oluşturur ya da atar. Topa her dokunduğunda, her zaman iyi bir şey olacağını hissedersiniz" değerlendirmesini yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler