NASA, 2021 yılının ilk uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından yapılan açıklamada, Astronot Mike Hopkins ve Astronot Victor Glover’ın yörüngede yer alan Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) 2021 yılının ilk uzay yürüyüşünü gerçekleştirdiği belirtildi.
NASA’ya bağlı astronotlar 2021 yılının ilk uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi.
NASA tarafından yapılan açıklamada, Astronot Mike Hopkins’in ve Astronot Victor Glover’ın yörüngede yer alan Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) çıkarak yüksek teknoloji laboratuvarından biri olan ve Avrupa Uzay Ajansı tarafından üretilen Columbus Laboratuvarı’na uzay yürüyüşü yaptığı ifade edildi.
UZAY YÜRÜYÜŞÜ 6 SAATTEN FAZLA SÜRDÜ
NASA, astronotların 6 saat 56 dakika süren uzay yürüyüşünde, istasyonda yer alan uzun ömürlü bataryaların yenileme işlemini ve istasyonun Avrupa Uzay Ajansı tarafından üretilen Bartolomeo platformunun kurulumunu Astronot Katie Rubins’in istasyon içinden yardımı ile tamamladığını belirtti.
Astronotlar tarafından Colombus Modülü’ne kurulan Bartolomeo platformunun, bağımsız yüksek bant genişliğine sahip komünikasyon sistemi sayesinde Avrupa kara üslerine bağlanabildiği kaydedildi.
İlk uzay yürüyüşünü gerçekleştiren astronotlardan Glover, uzay yürüyüşü sırasında NASA merkezi ile konuşmasında yaşadığı anları ise, "Ne güzel bir manzara" şeklinde ifade etti. Hopkins ise 3. uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi.
233’ÜNCÜ UZAY YÜRÜYÜŞÜ
NASA tarafından yapılan açıklamada, Hopkins ve Glover’ın 1 Şubat tarihinde bir uzay yürüyüşü görevi daha gerçekleştireceğini bildirdi. Bugün gerçekleştirilen uzay yürüyüşü, NASA’nın uzay istasyonunu destekleyen 233. uzay yürüyüşü olarak kayda geçti.
Uzay yürüyüşü NASA'nın YouTube kanalından da canlı yayımlandı, canlı akışı dünyanın birçok yerinden çok sayıda kullanıcı takip etti.
Video Haberler
-
Tekkeköy’deki yangın korkuttu
-
3 ilçenin trafiğini rahatlatması beklenen yol açıldı
-
Köpekbalığını paspasla kovaladılar
-
Metroda 'alkol' kavgası
-
Kocaeli'de fabrika yangını
-
Yunanistan’da 53 noktada orman yangını
-
Domuz sürüsü araçlara aldırış etmedi karşıya geçti
-
O anlar kameraya işte böyle yansıdı
-
Çekiçli adam dehşeti kamerada: Ortalık savaş alanı
-
Fare, yavrusunu kapan yılanla mücadele etti
En Çok Okunan Haberler
-
Sigaraya dev zam
-
Memur zammı belli oldu: İşte en düşük maaş
-
Demirören'e tarih verdi
-
İstanbul’da yasak kararı!
-
Trabzon’da da ‘cüppeli yürüyüş’
-
'Erdoğan seçilirse görevden alınabilirim'
-
Enflasyon 1998 yılından bu yana en yüksek seviyede!
-
Trafik ışıklarında yeni dönem
-
Köpekbalığını paspasla kovaladılar
-
Selvi'den 'Abdullah Öcalan' haberi