Nâzım'ın kızkardeşi ile Aydın Aybay anıldı

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı (NHKSV), bugün vakıf merkezinde vakfı dostların desteğiyle 1991 yılında kuran ilk başkanı şairin kızkardeşi Samiye Yaltırım (1907-27 Mart 1994)'ı ve ardından Vakıf Başkanlığını yürüten, kuruluş senedini de hazırlamış olan 6 Mart 2013'te kaybettiğimiz Prof. Dr. Aydın Aybay'ı andı.

Yayınlanma: 22.03.2014 - 21:24
Abone Ol google-news

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı (NHKSV), dün vakıf merkezinde vakfı dostların desteğiyle 1991 yılında kuran ilk başkanı şairin kızkardeşi Samiye Yaltırım (1907-27 Mart 1994)'ı ve ardından Vakıf Başkanlığını yürüten, kuruluş senedini de hazırlamış olan 6 Mart 2013'te kaybettiğimiz Prof. Dr. Aydın Aybay'ı andı.

Toplantıda NHKSV Başkanı Rutkay Aziz, Aybay ailesi adına oğlu Memet Erdem Aybay, eşi Fatma Burçin Aybay, Cumhuriyet Gazetemiz imtiyaz sahibi Orhan Erinç, yazarımız Ali Sirmen, yazar Arif Keskiner ve Samiye Yaltırım'ın kızı Ayşe Yaltırım katıldı.
Orhan Erinç, Aybay ile ilgili anılarını paylaşırken, “Medeni hukukçular biraz toplumdan uzak olurlar ama Aydın Hoca böyle değildi. Cumhuriyet Gazetesi’nin hem yazarı, hem çalışanıydı. Cumhuriyet’i çıkaran şirkette de görevi vardı. Berin Nadi ve İlhan Selçuk’un önderliğinde “yeniden doğuş” sürecinde hukuki bilgisiyle hep destek oldu.” dedi.

Aybay ailesinin yakın dostu Ali Sirmen ise, “Aydın Hoca büyük adamdı. Hepimizin hocası sayılırdı, bizden biriydi. Rona Hoca da bize yakındı her zaman.” sözleriyle Aydın Aybay'ın hukuk bilgisini topluma hizmet yolunda nasıl büyük bir özveriyle paylaştığını anlattı.

M. Erdem Aybay da, “Babam bana Memet adını babam Nâzım Hikmet’e hayranlığı nedeniyle vermiş. Ben de onun etkisiyle küçük yaşımdan beri Nâzım okudum, sevdim. Yaşamında da sevildiğini, sayıldığını görmek bizi mutlu ediyordu, ölümünden sonra da hala arkadaşlarımın kendisinden her zaman sevgiyle, saygıyla söz ettiğini görmek bizi mutlu ediyor.” diyerek bu anlamlı toplantıyı düzenleyenlere teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler