Neden o anonsu yaptı?

Fenerbahçe-Trabzonspor maçının uzatma dakikalarında Bursaspor-Beşiktaş maçının 2-2 bittiği anonsunu yaptığı iddia edilen ve gözaltına alınan Hakan B, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 17.05.2010 - 08:18
Abone Ol google-news

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yaklaşık 10 yıldır anons görevlisi olarak çalıştığı öğrenilen Hakan Bingöl, Fenerbahçe-Trabzonspor maçının uzatma dakikalarında yaptığı anons nedeniyle ''halkın huzurunu bozmak'' suçundan gözaltına alındı. Kadıköy Adliyesi'ne getirilen Hakan Bingöl, geniş güvenlik önlemleri altında savcılık katına çıkarıldı. Bingöl, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Hakan Bingöl'ün, ''Maçın 90 2'inci dakikasında arka tribünden birisi Bursa maçı 2-2 diye bağırdı. Kötü bir niyetim yoktu. 10 yıldır Fenerbahçe maçlarını anons ediyorum. Dün de maçtaki bütün anonsları ben yaptım'' dediği öğrenildi.

 

Bingöl'ün avukatından açıklamalar

Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki yanlış anons olayına ilişkin gözaltına alınan ve savcılıkça serbest bırakılan Hakan B'nin avukatı Özge Savcıoğlu, müvekkilinin çok iyi bir Fenerbahçeli olduğunu belirterek, ''Yaptığı anonsta herhangi bir kasıt yoktur'' dedi.

Kadıköy Adliyesi'nde, cumhuriyet savcısına yaklaşık 30 dakika ifade veren Hakan B, serbest bırakılmasının ardından avukatı Özge Savcıoğlu ile dışarı çıktı. Hakan B, basın mensuplarının, ''Neden böyle bir şey yaptınız? Kasten mi yaptınız?'' şeklindeki soruları yanıtlamadan adliyeden ayrıldı.

Avukat Savcıoğlu ise sorular üzerine, ''Müvekkilim çok iyi bir Fenerbahçelidir. Yaptığı anonsta herhangi bir kasıt yoktur. Dolayısıyla serbest bırakıldı'' dedi. Bu arada, Hakan B'nin, Cumhuriyet Savcısı Faruk Söker tarafından TCK'nın 123. Maddesi uyarınca, ''huzur ve sükunu bozmak'' suçlamasıyla ifadesinin alındığı öğrenildi. Hakan B'nin ifadesinde, anonsu kasıtlı olarak yapmadığını belirttiği, bazı seyircilerin Bursaspor-Beşiktaş maçının sonucunu 2-2 diye bağırmasının ardından, kendisinin de Fenerbahçe kulübündeki görevlilerden birine sorması ve aynı şeyin söylenmesi üzerine anonsu yaptığını anlattığı bildirildi. Savcılığın da, ''suç işleme kastı olmadığı'' gerekçesiyle Hakan B'yi serbest bıraktığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler