Nepal'de ölü sayısı 7 bin 40'a yükseldi

Nepal'in başkenti Katmandu yakınlarında 25 Nisan'da meydana gelen depremde ölenlerin sayısının 7 bin 40'a yükseldiği bildirildi.

Yayınlanma: 03.05.2015 - 15:01
Abone Ol google-news




Polis yetkilisi Babu Kanji Giri, depremde 7 bin 40 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralı sayısının 14 bini geçtiğini kaydetti.

Nepal Sağlık Bakanlığı yetkilisi Santa Shrestha, depremin ardından şu ana kadar herhangi bir salgın hastalığın rapor edilmediğini fakat bazı bölgelerde ishal vakalarının görülmeye başladığını belirtti. Shrestha, sağlık görevlilerinin ishal vakalarının görüldüğü bölgelere gönderildiğini söyledi.

Büyük uçakların inişi yasaklandı

Nepal'deki tek uluslararası havaalanı Tribhuwan Havaalanı'nın müdürü Birendra Shrestha, yaptığı açıklamada, pistin sadece küçük ve orta büyüklükteki uçaklara göre inşa edildiğini ve bir haftadır havaalanına inen, yardım malzemesi taşıyan büyük kargo uçakları yüzünden pistte hasar meydana geldiğini söyledi. Yetkililer, yardım malzemelerinin daha küçük uçaklarla gönderilmesi talebinde bulundu.

Uluslararası Doktorlar Birliği Nepal'de

Öte yandan, Merkezi İstanbul'da bulunan Uluslararası Doktorlar Birliği'ne (AID) bağlı doktorlar, depremden zarar gören Baktapur kentinde kurdukları çadırlarda sağlık hizmeti veriyor.

Depremin meydana geldiği gün Türkiye'den yola çıkarak İHH İnsani Yardım Vakfı'nın arama kurtarma ekibiyle başkent Katmandu'ya gelen ekipte bulunan AID üyesi gönüllü doktor Nedim Uzun, Baktapur'un merkezinde bulunan Darur Meydanı'na kurdukları çadırda sağlık hizmeti verdiklerini belirterek "Baktapur, depremden en çok etkilenen bölgelerden biri. Burada evleri yıkılan halk zor şartlarda yaşıyor ve sağlık hizmetlerinden mahrum durumda" diye konuştu.

Bölgede yaklaşık 30 bin maske ve içme suyunu temizlemekte kullanılan klor sökücü dağıttıklarını anlatan Uzun, 40 bine yakın kişinin ateşini ölçtüklerini ve bin 500'den fazla kişiyi muayene ettiklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler