Netflix'ten şifre paylaşmayı engelleyen yeni özellik
Kişilerin ayrı ayrı hesap açmak yerine tek bir şifreyi kullanmasının önüne geçme çabalarını sürdüren Netflix bu doğrultuda yeni bir özelliği test ediyor.

Streamable tarafından bildirildiğine göre şirket, ana hesap sahibiyle aynı evde olmadıklarını tespit ettiği bazı kişilere, kendi abonelik hesaplarını açmalarını isteyen bir bildirim göndermeye başladı.
Bildirimde, "Bu hesabın sahibiyle yaşamıyorsanız, izlemeye devam etmek için kendi hesabınıza ihtiyacınız var" ifadesi yer alıyor. Devamında ise Netflix, hesabın ana sahibine, e-posta veya kısa mesaj yoluyla bir kod gönderiyor ve bu kodun hesabı kullanan diğer kişi tarafından girilmesini istiyor.
Bilindiği gibi Netflix'in kullanım koşulları, tek bir abonelik üzerinden farklı sayıda kişinin hizmete giriş yapmasına izin veriyor. Ama bunun için, bu kişilerin aynı ev halkından olmasını şart koşuyor.
Netflix'ten yapılan açıklamada "Bu deneme, Netflix hesaplarını kullananların bunu yapmaya yetkisi olduğundan emin olmaya yardım etmesi için tasarlandı" ifadeleri kullanıldı.
Netflix Ürün Yöneticisi Greg Peters da 2019'da “Tüketici dostu yöntemleri denerken, sınırları ne kadar zorlayabileceğimize de bir bakacağız" demişti.
Video Haberler
-
Polisten kaçan sürücü otomobille duvara çarptı!
-
Kadıköy Belediyesi'ne yapılan operasyonda yeni gelişme
-
Fenalaşan yolcusunu sağlık merkezine yetiştirdi
-
CHP'ye üye olan kaynak işçisi: Ayakkabı bile alamıyoruz
-
'Vallahi millet perişan'
-
'Bu müteahhitti değiştirelim biz'
-
Serap Bor cinayetinde 'azmettirme' iddiası
-
Yanında taşıdığı bankla ATM'yi parçaladı
-
'Terör örgütü alınmasına evet diyemeyiz'
-
Maltepe'de korkunç kaza: Araç bariyerlere çarptı!
En Çok Okunan Haberler
-
İşte ‘ilk türbanlı vali’ Yiğitbaşı’nın şirketleri
-
AKP'yi üzecek haber
-
İktidarın çökerttiği tarım politikasına kızıp...
-
Sayısız oy kullanımı olacak, hedef 64 vekil
-
Küresel panik artıyor: Maymun çiçeği virüsü yayılıyor
-
Açıklama geldi: Maltepe Belediyesi'ne operasyon!
-
Özkan cephesinden Cumhuriyet'e açıklama
-
'Bu müteahhidi değiştirelim biz'
-
Ukrayna Merkez Bankası'nda normale dönüş hazırlığı
-
3600 ek göstergeli yeni maaşlar belli oldu