New York’ta bir Türk mekânı

New York’ta yaşayan ya da sık sık giden Türkler kesin biliyordur. Taksim’de bir otelde kahve içip kendisiyle tanıştım. New York’ta 12 yıldır DROM adında bir mekân işlettiğini, aralarında Türklerin de olduğu pek çok tanınmış müzisyeni sahneye çıkarttığını öğrendim. Burası sadece Türklerin değil herkesin takıldığı bir eğlence mekânı... Serdar İlhan, dünyanın her yanına giden Türklerden biri, girişimci. 12 yıl olmuş bu eğlence işine başlayalı.

Yayınlanma: 10.02.2020 - 02:00
New York’ta bir Türk mekânı
Abone Ol google-news

New York’ta açtığı mekânında önce Balkan ve Akdeniz müzikleri dinletmiş, derken Türk yemekleri, içkileri ve bu süre içinde sadece eğlence değil, adeta Türkler için bir kültür merkezine de dönüşmüş burası; şaka değil 350 kişilik kapasitesi ile aynı gün üç ayrı etkinliğe ev sahipliği yapabilen mekânda tiyatro/kabare gösterilerinin yanı sıra yılda 800 civarında şov gerçekleşiyor. Kimler mi gelip geçmiş buradan? Şebnem Ferah, Zeynep Bastık, Zara, Zülfü Livaneli, Cem Adrian ve Karsu yakında, kimileri şubatta sahne alacak sanatçılar. Ferhan Şensoy ve Genco Erkal da Drom sahnesinden geçmiş tiyatroculardan. Serdar İlhan 30 kişilik bir ekiple çalışıyor ve sadece kendi mekânında değil, ABD’nin çeşitli festivallerinde de MFÖ, Zülfü Livaneli, Selda, Hüsnü Şenlendirici, Erkan Oğur, Sertab Erener, Mehmet Erdem, Teoman, Mor ve Ötesi, Manga, Kalben gibi Türk sanatçıları getirip sahneye çıkarıyor. Bir nevi kültür elçisi diyelim. 

KENAN DOĞULU VE DUMAN KONSERİ

Midwest World Music Festivalleri’nde Hüsnü Şenlendirici, Baba Zula ve Erkan Oğur gibi müzisyenlerle Türk Roman ve Folk müziğini Batılı seyircilerle buluşturma başarısı ise ayrıca alkışı hak ediyor. Central Park’ta 7 bin kişilik Kenan Doğulu ve Duman konserini gerçekleştirmiş olduğunu hayretle dinliyorum. 

Bu kadar büyük işi yapan Serdar İlhan kimdir? Aslında bir grafik tasarımcı, 89 yılında ABD’ye yerleşiyor ve önceleri grafik işini yaparken konser ve müzik organizasyonuna yönelip Ahmet Ertegün, Arif Mardin gibi ustalarla buluşarak işin piri, açtığı mekân da Türk müzikseverlerin adresi oluyor. Ben onun bu başarısını keyifle dinledim. 

Sonra sizin de aklınıza gelen soruyu sordum: “Siz zaten çok başarılı bir iş insanı, işletmeci olarak bayrağı almış, New York gibi dünyanın tepesi bir yerde sallıyorsunuz. Ülkenize ziyarete gelmişken medyada yer alma gereğini niye duydunuz?” Benim sorum kadar açık konuşuyor Serdar İlhan. New York yetmiyor artık ona, Boston’a da, Washington DC’ye de açılmak istiyor. Ve bu yolculukta beraber yürüyeceği birilerini arıyor! Ortak olacak girişimcileri. Var mı? Hemen atlayın! Benden aktarması. Sık gittiğim bir yer değil New York, yolum düşerse uğrayacağım, doğrusu merak ettim  DROM’u, bakarsın Zülfü Livaneli, Maria Faranduri ile şarkı söylüyordur? Amazing değil mi? 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler