New York'ta şüpheli araç paniği

ABD'nin New York kentindeki Union Meydanı'nda bulunan şüpheli bir araç paniğe neden oldu.

Yayınlanma: 14.05.2010 - 06:31
Abone Ol google-news

Polis yetkilileri, şüpheli aracın pek çok metro hattını birleştiren, Union Meydanı'ndaki metro istasyonu yakınında dün gece fark edildiğini bildirdi. Arkasındaki iki yakıt bidonu şüphe çeken araç nedeniyle bölgenin kordon altına alındığını belirten polis yetkilileri, bomba imha ekipleri ile Acil Servis Birimi'nin bölgeye sevk edilerek durumu incelemeye başladığını kaydetti.
 

Polis bazı binaları boşalttı

Polis çevredeki bazı binaları boşalttı. Amerikan televizyonları tarafından verilen haberlerde, bomba imha ekiplerine ait robotun şüpheli aracın camlarını patlattığı ve bomba imha ekiplerinin içinde benzin bidonu bulunan aracı inceleyeceği belirtildi. Robotun, aracın camlarını patlatmasıyla oluşan gürültü çevrede paniğin artmasına neden oldu.

 

Şüpheli bir unsura rastlanmadı

Şüpheli araçta can güvenliğini tehdit edici bir unsura rastlanmadı.New York polisinden yapılan açıklamada, bir kamu hizmeti kuruluşunun bürolarının yakınında park etmiş durumda bulunan araçtaki yakıt bidonlarının araçtan çıkarıldığı ve araçta şüpheli bir maddeye rastlanmadığı bildirildi.

New York Polis Teşkilatı uzmanlarının, Con Edison adlı kamu hizmet binası önünde saat yerel saatle 22.00 sularında park etmiş halde bulunan 1991 yapımı Oldsmobile Cutlass Ciera markalı aracın sahibini bulduklarını belirten yetkililer, araç sahibinin verdiği ifade de araçtaki yakıt bidonlarını, çim biçtiği için bulundurduğunu ve aracını park ettiği bölgenin yakınında düzenlenen bir konsere gittiğini söylediğini kaydetti.

Polis şefi Paul Browne, araçta şüpheli bir maddeye rastlanmadığını ve bölgenin yakında tekrar ulaşıma açılacağını söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon