Nusra İdlib'de ağır darbe yedi

Halep’e büyük bir saldırı başlatan örgütün Suriye’deki bir liderinin de aralarında bulunduğu 25 üyesi Eriha kentindeki bir camiye düzenlenen saldırıda öldürüldü.

Yayınlanma: 04.07.2015 - 22:03
Abone Ol google-news

El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi, Fetih Ordusu koalisyonuyla İdlib vilayetini ele geçirmesi ve Ensar el Şeria (Şeriat Destekçileri) koalisyonuyla Halep’e büyük saldırı başlatması sonrası, ağır darbe yedi. İdlib vilayetine bağlı Eriha ilçesinde Salim Camii’nde önceki akşam namazı sırasında meydana gelen patlamada Nusra üyesi 25 kişi öldü. Ölenler arasında Nusra’nın Suriyeli bir liderinin de olduğu söyleniyor. Muhalifleri destekleyen Suriye İsnan Hakları Gözlemevi, bu bilgileri aktarırken, onlarca sivilin de yaralandığını, patlamanın sebebinin netleşmediğini bildirdi.

 

Halep’te ikinci cephe

Halep’te Ensar el Şeria’nın perşembe akşamı başlattığı büyük saldırının yanısıra daha “ılımlı” addedilen militanların oluşturduğu Halep’in Fethi koalisyonu da hükümet güçlerine saldırıyor. Gözlemevi’ne göre Halep’in hükümet kontrolündeki batısında çatışmalar devam ederken, Halep’in Fethi de ordunun kışla olarak kullandığı eski bilimsel araştırma merkezini ele geçirdi. Buna göre, hükümet güçlerinin önceki gece binayı geri alma tarruzu başarısız olunca dün hava kuvvetleri bombardıman düzenledi ve militanlar kısmen binayı terk etmek zorunda kaldı. Ensar el Şeria da ilk etapta geri püskürtülmüştü. Bununla birlikte Edinburgh Üniversitesi’nin Suriye uzmanı Thomas Pierret, militanların bilimsel araştırma merkezini alarak, Temmuz 2013’ten beri Halep’te ilk gerçek ilerlemeyi gerçekleştirdiği görüşünü dile getirdi.

 

Kritik kente saldırı

Suriye hükümet güçleri ile Lübnan Hizbullahı, Nusra ve ortaklarının elindeki kritik önemdeki Zabadani kentine saldırı başlattı. Başkent Şam’ın kuzeybatısında bulunan bir dönemin gözde tatil kenti Zabadani’nin önemi, Suriye ile Lübnan’ı birbirine bağlayan Beyrut-Şam Otoyolu üzerinde bulunması.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler