O davaya ‘paralel’ iddianame

ÖYM’lerin kaldırılması sürecinde TMK 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Kılınç, “askeri casusluk” davasında 150 kişilik ek iddianame hazırladı. Sanık avukatlarından Sakarya, “TBMM’nin görevini bitirdiği mahkemenin iddianame kabul etmesi düşündürücüdür” diyerek yine hukuksuz, yaratılmış deliller olacağına ilişkin kuşkusunu dile getirdi.

Yayınlanma: 24.02.2014 - 23:43
Abone Ol google-news

 Kamuoyuna “askeri casusluk” olarak yansıtılan İzmir merkezli gizli bilgi ve belge bulundurma davasında savcılığın ek iddianame hazırladığı öğrenildi. TMK 10. maddesiyle görevli cumhuriyet savcısı Zafer Kılınç tarafından hazırlanan ek iddianamenin, aralarında yargılanan sanıkların da bulunduğu 150 kişiyi kapsadığı ve 400 sayfayı bulduğu bildirildi.

TMK 10. maddesiyle yetkili İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 10’u muvazzaf asker olmak üzere 15’i tutuklu 357 sanık yargılanıyor. Davada bir numaralı sanık olarak gözüken işadamı Bilgin Özkaynak’ın avukatı olan Muzaffer Sevgi Sakarya, “TMK 10. maddeye göre kurulmuş olan mahkemelerin kaldırılmasını da kapsayan yasa TBMM’de kabul edildi. Mahkemenin buna rağmen işlem yapmaya çalışması, iddianame kabul etmesi oldukça düşündürücüdür. Bu davada deliller bir oldubittiye getirilerek yasaya ve usule aykırı olarak toplanmış, hatta yaratılmıştır. Birbirini tanımayan insanlar sanık yapılmıştır. Bu ikinci iddianamenin bu şekilde acele biçimde, mahkemelerin kapanmasına 1-2 gün kala hazırlanması, yine usulsüz, hukuksuz ve dayanaksız birtakım suçlamaların yapılacağına delil teşkil etmektedir” dedi.

Davada yargılanan sanıkların avukatlarından Murat Ergün de ilk iddianameyi hazırlayan cumhuriyet savcısı Zafer Kılınç tarafından hazırlanan ek iddianamenin 400 sayfayı bulduğunu söyledi. Ergün, 150 kişiyi kapsayan ek iddianamenin, halen yargılanan sanıkları içerdiği gibi yeni isimleri de kapsadığı yönünde bilgi aldıklarını aktardı. Ergün, davanın en önemli delili olarak gösterilen “Pandora” veri tabanındaki bir bölümün şifresinin yeni çözüldüğü ve bazı kişilerle ilgili yeni belgelerin ortaya çıktığı yönünde savlar bulunduğunu da söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler