O haberi sen mi yaptırdın?

Ölümle tehdit edilen Alevi yurttaş karakolda dört saat bekletildi ve sorguya çekildi.

Yayınlanma: 25.05.2013 - 07:03
Abone Ol google-news

Amasya’ya ilk cemevini yaptıran Hamdullah Efendi Yaşatma ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Çelebi’nin duvarına ölüm tehdidi yazılmasıyla ilgili Cumhuriyet Gazetesi'nin haberinin üzerine polis soruşturma başlattı. Çelebi’yi karakolda 4 saat bekleten polis, “Haberi sen mi yaptırdın? Haber yapması için gazeteciyi sen mi çağırdın” diye sordu.

Hamdullah Efendi Yaşatma ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Çelebi’nin Kirazlı Dere Mahallesi’ndeki evinin duvarına çarpı işareti atılıp üzerine “Ölüm” yazılmasıyla ilgili Cumhuriyet Gazetesi'nin “Alevi başkana ölüm tehdidi” başlıklı haberi üzerine polis soruşturma başlattı.

Karakola çağrılan Çelebi, yaklaşık 4 saat bekletildikten sonra ifadesi alındı. Çelebi’ye, “Haberi sen mi yaptırdın?”, “Haber yapması için gazeteciyi sen mi çağırdın” gibi sorular soruldu. Yazıyı gördükten sonra gezetemize kendisinin haber verdiğini, haberdeki ifadelerin kendisine ait olduğunu anlatan Çelebi, olayı kimin yaptığını bilmediğini ancak zanlılardan şikâyetçi olduğunu söyledi. Çelebi, “Olayı kimin yaptığı sorgulanmıyor, ‘gazeteye haberi sen mi verdin?’ diye beni sorguluyorlar. Bu olayda hedef biziz, mağdur biziz. Çocuk işi ise bulunur, biz de rahat ederiz. Ya bu çocuğun arkasında birileri varsa?” diye konuştu.

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkan ve çok sayıda Alevi sivil toplum temsilcisi, Ahmet Çelebi’yi telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler