ODTÜ’ye savaş açtılar

ODTÜ içinde 16. mescidi açma girişimi yüzünden başlayan tartışmalar, rektör ve solcu öğrencilerin hedef alındığı bir kampanyaya dönüştürüldü.

Yayınlanma: 26.12.2015 - 03:36
Abone Ol google-news

Tayyip Erdoğan’ın 2012’de Göktürk -2 uydusunun fırlatılışı sırasında kendisinin protesto edilmesi karşısında “Sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler bunlarsa ülkemiz bitmiş” ifadeleri ile başlayan “ODTÜ kini”, uğruna binlerce ağacın kesilmesinin protesto edildiği yol açılışı sonrasında “Solcular, ateistler, bunlar terörist” tepkisi ile devam etti.

ODTÜ’ye yönelik 3. hamle ise 1 yıl önce başlayan mescit tartışması üzerinden başlatıldı. Mescit
dolu olmamasına karşın bazı öğrenciler basket sahasında namaz kılınca olaylar çıktı. “ODTÜ içinde 2 cami, 15 mescit” bulunduğuna dikkat çeken ODTÜ öğrencileri, 1 yıl önce başlayan mescit tartışmasında “Kafanızı kesip, burada top oynarız” tehdidi aldıklarını aktardı. Öğrencilerin
verdiği bilgiye göre 2 öğrenci IŞİD’e katıldı. Fizik bölümü öğrencisi Raşit T.’nin IŞİD’e katıldığı biliniyor. 1 yıldır okulda görünmeyen Adem K’nin tartışma yaratan mescitlerde sakallı fotoğraflarının olduğunu belirtiliyor.


Selefiler mescitlerde

Öğrencilerin dikkat çektiği diğer tartışma ise “odtugundemi. com” adlı internet sitesinde yayımlanan bir yazı oldu. “Mescid”i destekleyen bir kalem tarafından yazıldığı anlaşılan yazıda “IŞİD’in yanında mescidlerde insanları rahatsız eden bir başka grubu ise selefiler oluşturmakta... onun cemaatine katılmaya ve mescidden oraya adam toplamaya başlar... mescidde Şiilerin alınlarını üstüne koyarak secde ettikleri taşları din dışı, bidat, şirk diye tanımlamış ve mescidden alıp kırmıştı” ifadeleri kullanıldı. Salı günü yaşanan mescit tartışmasının hemen ardından twitter’da ODTÜ Rektörü Ahmet Acar’ın görevden alınmasına ilişkin kampanyanın başlatıldığını dile getiren öğrenciler, Acar’ın görevinin Haziran 2016’da biteceğine dikkat çekiyor.

Elvan da suçladı

Mescit tartışmasında YÖK de devreye girdi. Öğrenciler arasında yaşanan kavga sonrasında
YÖK Başkanı Yekta Saraç, ODTÜ Rektörü Acar’ı YÖK’e çağırdı, “Olayların bir daha yaşanmaması”nı istedi. AKP’li Aydın Ünal, mescit tartışmasına, “Bunun hesabını sorarız. Cizre’ye nasıl girildi, ODTÜ’ye de öyle girilir” sözleri ile katıldı.

ODTÜ üzerinde eş zamanlı bir tartışma da siber güvenlik üzerinden yaşanıyor. “tr” uzantılı internet sitelerini yöneten ve koordine eden ODTÜ’nün, Bakan Binali Yıldırım tarafından suçlandı. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan da “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu; ODTÜ sorumluluğun bu kuruma devredilmesi gerektiğini bildirdi. Ancak ODTÜ direniyor. Yasal düzenlemeler var, kendisini imparator zannediyor bu rektör zannedersem, herkes haddini bilmeli diye düşünüyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler