'Oğlumuzun katiline para ödemek kanımıza dokunuyor'

Baran Tursun Ailesi'nin evlerine oğlunu öldüren polise hakaret ettikleri gerekçesiyle haciz kondu.

Yayınlanma: 23.12.2014 - 11:37
Abone Ol google-news

Baba Mehmet Tursun, "Oğlumuzun katiline para ödemek kanımıza, canımıza dokunuyor. Hiçbir mahkemeyi ve kararını tanımıyoruz" dedi. Tursun, Türkiye'de katillerin geldiği travmatik durumu gösterebilmek için cezayı ödemediklerini belirterek, "İbreti alem olsun diye dairelerin satışına itiraz etmeyeceğiz. Herkes ülkesindeki katillerin nasıl korunduğunu görsün" dedi.

İzmir'de 25 Kasım 2007 tarihinde, bir akşam otomobili ile evine dönerken 'dur' ihtarına uymadığı iddiasıyla polis Oral Emre Atar tarafından öldürülen Baran Tursun'un ailesinin evlerine haciz kondu.

CEZA 1.734 TL, HACİZ 5 TRİLYONU BULAN DAİRELERE...

Bir buçuk ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Atar'a adliye önünde hakaret ettiği gerekçesiyle Anne Berin Tursun hakkında dava açılmış ve 5 ay 20 gün hapis cezası verilmişti. Mahkeme, polis Atar’ın 1.734 TL tutan avukatlık giderlerinin de Anne Tursun tarafından ödenmesine hükmetmişti. İzmir 5. İcra Müdürlüğü, cezayı ödemeyen Tursun Ailesi'nin Karşıyaka'daki değeri 5 trilyonu bulan beş dairesine haciz koydu.

'MAHKEMEYİ TANIMIYORUZ'

ANF'ye konuşan Baba Mehmet Tursun, "Oğlumuzun katiline para ödemek kanımıza, canımıza dokunuyor. Ne pahasına olursa olsun Baran Tursun Davası ile ilgili hiçbir mahkemeyi, kararı tanımıyoruz. İcra işlemini de tanımıyoruz. İsteyen malımızı satsın, isteyen bizi hapse atsın" dedi.

"Bir yandan çocuklarımızı öldürüyorlar, bir yandan çocuklarımızın katillerine para vermemizi istiyorlar. Bir katilin, evladımızın canına kıymış katilin cebine bir de para koymak kanımıza dokunur" diyen Tursun, kamuoyunun vicdanına seslenebilmek ve Türkiye'de katillerin geldiği travmatik durumu gösterebilmek için cezayı ödemediklerini belirtti.

'BASKI ALTINDA TUTMAK İSTİYORLAR'

Tursun, cezanın 1.734 TL olduğuna ancak İcra Müdürlüğünün buna rağmen 5 daireye haciz koyduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: "İcra Müdürlüğü'ne ve hakime gittim ve 'Allah korkunuz yok mu; bir daire yetmiyor muydu' dedim. Bu, ahlaksızlıktır. Amaç aileyi ekonomik açıdan baskı altında tutmak ve yıpratmak. Hakimin, İcra Dairesinin, Emniyetin de amacı, bu. Faili polis olan cinayetlerle ilgili raporumuz vardı. Emniyet'le davalık olmuştuk ve takipsizlik kararı verildi. Şimdi devlet yenildiğini anlayınca başka yolla mağdur etmek istiyor. İbreti alem olsun diye dairelerin satışına itiraz etmeyeceğiz. Herkes ülkesindeki katillerin nasıl korunduğunu, bizlerin nasıl mağdur edildiğini görsün."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler