Öğretmenler Günü'nde 7 öğretmen, öğrencilerin gözü önünde gözaltına alındı

Manisa'daki 'Cemaat' operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan yedisinin öğretmen olduğu belirtilirken, Eğitim-Sen öğretmenlerin, öğrencilerinin gözleri önünde gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 24.11.2015 - 13:36
Abone Ol google-news

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, Cemaat operasyonu kapsamında geçen ay gerçekleştirilen operasyonun devamında 10 kişi hakkında daha gözaltı talimatı verdi. Bunun üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet müdürlüğüne götürülen 10 kişinin, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

GÖZALTINA ALINANLARIN YEDİSİ ÖĞRETMEN

Cemaat operasyonu kapsamında gözaltına alınanların yedisinin öğretmen olduğu öğrenildi. Öğretmenlerin, öğrencilerinin önünde gözaltına alınması tepkilere neden oldu. Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel yaptığı açıklamada, "İster özel okul öğretmeni, ister devlet okulu öğretmeni olsun öğrencilerin gözü önünde gözaltına alınmasının çok üzücü bir durum" diyen Demirel, "Eğer böyle bir şey yapacaksanız, bu insanların evleri belli, mekanları belli. Alacaksanız evlerinden alın. Öğretmenlere, öğrencilerin gözü önünde böyle bir uygulama yapılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu yapılanlar bizleri çok üzmüştür. Öğretmenlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler