Öğretmenlere '4+4+4' eğitimi verilecek

Okulların 8 Haziran 2012 Cuma günü kapanmasının ardından, sınıf ve okul öncesi branştaki yaklaşık 258 bin öğretmen, üç hafta sürecek eğitime alınacak.

Yayınlanma: 02.06.2012 - 09:24
Abone Ol google-news

Eğitim kapsamında öğretmenlere çeşitli konuların yanı sıra zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran ve kamuoyunda ''4+4+4'' olarak bilinen kanunun uygulamaları hakkında bilgiler verilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, bakanlığın yeniden yapılandırılmasıyla öğretmenlerin meslek öncesi, meslek içi ve adaylık eğitimlerine yönelik hizmetleri de yürütecek. Bu kapsamda bakanlık, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik eğitimlerinin eğitim-öğretimi aksatmayacak biçimde uzaktan eğitim yaklaşımıyla yapılmasını kararlaştırdı.

MEB, okullar kapandıktan sonra aralarında okulöncesi ve sınıf öğretmenlerinin bulunduğu yaklaşık 258 bin temel eğitim öğretmenlerine hizmetiçi eğitim vermek için yaptığı çalışmaları tamamladı. Üç hafta sürecek eğitimler, 11-29 Haziran 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Eğitimlerin bir haftası uzaktan eğitim yoluyla, iki haftası ise yüz yüze verilecek. Öğretim görevlilerinin vereceği eğitim; mesleki çalışma, eğitim uygulamaları, konular, öğretmen sayıları, okul veye merkez kapasiteleri dikkate alınarak il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince planlanacak.

Cüceloğlu da eğitim verecek

Uzaktan eğitim sürecine ilişkin teknolojik destek bakanlığın Bilgi İşlem Grup Başkanlığı'nca sağlanacak. Bu eğitimler ise Ahmet Şerif İzgören, Prof Dr. Doğan Cüceloğlu, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Bilal Eryılmaz gibi isimlerin de aralarında olduğu eğitim alanında uzman kişilerce verilecek. Hafta sonu yapılmayacak uzaktan eğitimler, hafta içi her sabah saat 9'da başlayacak ve 5 saat sürecek, her ders 50 dakika sürecek.

Bu eğitimler verilirken konular video filmler ve animasyonlarla desteklenecek. Her dersin son 10 dakikası ölçme ve değerlendirmeye yönelik geri bildirim için kullanılacak. Katılımcılar değerlendirme anketleri dolduracak. Hazırlanan eğitim programlarıyla ilköğretim kurumlarındaki öğretmenler ile okul öncesi öğretmenlerinin mesleki gelişimlerinin artırılması ve motivasyonlarının sağlanması amaçlanıyor.

Hangi konular anlatılacak?

Öğretmenlere eğitim boyunca çok çeşitli konular hakkında bilgiler aktarılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılmasına ilişkin bilgilerin yanı sıra eğitimde iletişimin önemi anlatılacak, öğretmenlerin okulu bir yaşam alanı olarak kabul etmeleri sağlanacak. Öğretmenlik mesleğinde kişisel ve mesleki gelişimin öneminin de anlatılacağı öğretmenler, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunun uygulanmasına, eğitimde aile, çocuk ve öğretmen faktörlerinin önemine ilişkin sunumlar yapılacak.

Beden dilinin nasıl kullanmaları gerektiğini ve bunun öneminin de anlatılacağı öğretmenler, öğrenciyi tanıma tekniklerini, özel eğitim ve kaynaştırma yöntemleri, sınıf rehberliği, meslek etiği, öğrenme stratejileri gibi konularda da bilgi sahibi olacak.
Öğretmenler bir eğitim öğretim yılı boyunca okulda yaptıkları çalışmalar hakkında konuşma, sorgulama ve değerlendirme imkanı da bulacak. Öte yandan, eğitimlerin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in öğretmenlere yapacağı konuşmayla başlatılması planlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler