Öğretmenlere SMS ile imam hatip çağrısı

Mersin İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Dinçer, İmam Hatip Okulları Platformu’nun Yenişehir ilçe koordinatörü oldu, okul müdürlerine çağrı yaptı: İmam hatiplere öğrenci kazandırın.

Yayınlanma: 31.07.2015 - 13:05
Abone Ol google-news

Mersin İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Hasan Dinçer, Mersin İmam Hatip Okulları Platformu Yenişehir İlçe Koordinatörü olarak görev almasının ardından, Yenişehir ilçesindeki okul müdürü ve öğretmenlere toplu mesaj atarak, imam hatip okullarına daha fazla öğrenci yönlendirilmesi çağrısında bulundu. Dr. Hasan Dinçer'in mesajına tepki gösteren Eğitim-Sen, yüzlerce öğretmenin telefon bilgilerinin platforma verilmesini eleştirdi.

İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı, İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği ve Türkiye Gençlik Vakfı’nın yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticileri arasında yer aldığı TÜRGEV’in katılımıyla 2015 yılı başlarında oluşturulan İmam Hatip Okulları Platformu Türkiye Koordinasyonu, yurt çapında kısa sürede örgütlendi. Bu kapsamda Mersin’de de İmam Hatip Okulları Platformu oluşturuldu, platform 13 ilçe için koordinatörler belirleyerek çalışmalarına başladı.

Mersin İmam Hatip Okulları Platformu’nun çalışmaları, Yenişehir İlçe Koordinatörü Dr. Hasan Dinçer’in, ilçedeki yüzlerce okul müdürü ve öğretmene gönderdiği bir SMS ile yeniden gündeme geldi. Aynı zamanda Mersin İl Sağlık Müdür Yardımcısı olan, geçtiğimiz seçimlerde AKP’den Mersin milletvekili aday adayı olan Dinçer, kendi telefonundan gönderdiği toplu mesajda, öğretmen ve okul müdürlerinden imam hatip okullarına daha çok öğrenci kazandırılmasını istedi.

Benzer mesajları sosyal medya hesabında da paylaşan Dinçer’in mesajında, “Değerli dostlar, kıymetli hocalarımız. Okul müdürleri ve öğretmenler olarak sizlerden imam hatip ortaokullarımıza ve imam hatip liselerimize öğrenci kazandırma, yönlendirme konusunda desteğinizi bekler, saygılar sunarız” ifadeleri yer aldı.
 
Platform: Sadece din hocalarına mesaj gönderildi
 
Konuyla ilgili ulaştığımız Mersin İmam Hatip Okulları İl Koordinatörü Mustafa Erim, platformun amacının imam hatip okullarındaki öğrenci kalitesini artırmak olduğunu, öğretmenlerden, imam hatip okullarına öğrenci yönlendirmeleri için yardım istediklerini söyledi.

İmam hatip okullarına ilgiyi artırırken toplumun bazı kesimlerini rahatsız edecek, baskı altında hissettirecek uygulamalardan kaçındıklarını söyleyen Erim, tüm öğretmenlere toplu mesaj atılması gibi bir kararlarının olmadığını, mesajın sadece din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine gönderildiğini söyledi.
 

 

Eğitim-Sen: Öğrenciler zaten imam hatibe yönlendiriliyor
 
  Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu ise, imam hatip çağrısı konulu mesajların, Yenişehir’deki her branştan öğretmen ve okul müdürüne gönderildiğini söyledi.

Öğretmenlerin ya da okul müdürlerinin öğrencileri imam hatip okullarına ya da başka bir okula yönlendirme gibi resmi bir görevinin olmadığını vurgulayan Muşlu, “Ancak fiiliyatta yönlendirme yapılıyor.Özellikle TEOG’dan sonra, öğrencilerin bilinçli bir şekilde imam hatip okullarına yönlendirildiğini ya da son tercih olarak bu okulları yazmalarının istendiğini biliyoruz” dedi.
AKP hükümetlerinin eğitimi dinselleştirme çabalarının bir parçası olarak her mahalleye imam hatip okulu açılmasının hedeflendiğini kaydeden Muşlu, “Milli eğitim müdürlüklerinin personel telefonlarını bu platforma vermesi, bu işi teşvik edenin AKP hükümeti olduğunu gösteriyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler