OICA Komitesi İstanbul'da toplanıyor

Uluslararası Otomotiv Sanayicileri Birliği(OICA) Teknik Komitesinin 153 üncü toplantısı, Otomotiv Sanayi Derneği'nin(OSD) ev sahipliğinde 26-27 Mayıs 2010 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak. Toplantıya AB, ABD ve Asya ülkeleri başta olmak üzere 25 dolayında OICA üyesi temsilcinin katılması bekleniyor.

Yayınlanma: 24.05.2010 - 07:26
Abone Ol google-news

OSD'nin açıklamasına göre OICA Teknik Komitesinin 153 üncü toplantısı, OSD'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 26-27 Mayıs 2010 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak teknik komite toplantısına AB, ABD ve Asya ülkeleri başta olmak üzere 25 dolayında OICA üyesi temsilcinin katılması bekleniyor. İki gün sürecek olan 153 üncü OICA Teknik Komite toplantısında, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu Küresel Otomotiv Tip Onayı Genel Anlaşmasının yenilenmesi, küresel teknik mevzuat çalışmaları, akıllı taşımacılık sistemleri yanında, emisyon, gürültü, aktive ve pasif güvenlik gibi alanlarda yoğun görüşmelerin yapılması planlanıyor.

Küresel otomotiv sanayinin temsilcisi olarak 1919 yılında Paris'te kurulan OICA'da, halen 41 ülkenin otomotiv sanayisini temsil eden dernekler aktif üye olarak çalışmalara katılıyor. OICA Teknik Komitesi, küresel teknik mevzuatın ayrıntıları ile tartışıldığı ve başta AB olmak üzere ABD, Japonya, Güney Kore gibi küresel otomotiv sanayiinin temel üretim merkezlerinin de katıldığı ortak kararların alındığı önemli bir kuruluş. OICA bu kararlar çerçevesinde, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (AEK) içindeki WP29 Küresel Teknik Mevzuat Grubunda otomotiv sanayiini temsil ediyor. OICA üyesi olan OSD, Teknik Komite'de temsil edilmekte ve tüm çalışmalara aktif olarak katılıyor.

Küresel teknik mevzuat ile ilgili çalışmalara ek olarak OICA bünyesinde yer alan diğer komitelerde, küresel fuarların organizasyonu ile küresel istatistiklerin derlenmesi ve yayımı ile birlikte sanayinin gelişmesi ile ilgili ortak görüşler de hazırlanıyor. OICA bünyesinde faaliyet gösteren 1996 yılından bu yana uluslararası boyutta OSD'nin aktif üyesi olduğu OICA aracılığıyla, üretim ve satış istatistikleri ile özellikle teknik mevzuat ile ilgili gelişmeler güncel olarak izleniyor. OSD üyeleriyle birlikte ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli bilgiler zamanında iletiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler