Okula yardım yasağı

Karşıyaka Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu, CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar'ın yardım götürdüğü, hizmet verdiği okullarda görüntü vermesini yasakladı.

Yayınlanma: 25.12.2015 - 10:33
Abone Ol google-news

İzmir Karşıyaka'da, CHP'li belediye başkanının okullara yaptığı ziyaretler yasaklanmak istendi. Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, ilçedeki okul müdürlerine talimat vererek, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar okula geldiğinde yalnızca “odalarında” görüşülmesini istedi. Akpınar'a çiçek ve plaket verilmesini de yasaklayan İslamoğlu'na tepki gösteren Akpınar, “Milli eğitim müdürü, okullara siyaseti sokuyor. Ben tüm ilçenin belediye başkanımıyım. Öğrencilerle ve öğretmenlerle buluşmamı kimse engelleyemez” dedi.

Götürdükleri hizmetleri yerinde görmek için okulları ziyaret etmeye gittiklerinde, İslamoğlu'nun okul müdürlerini arayarak, “Başkanı müdür odasında ağırlayın, çay ikram edin. Sakın öğretmenler odasına ve sınıflara sokmayın” dediğini söyledi. Akpınar, İslamoğlu'nun plaket ve çiçek vermek isteyen okul aile birliklerine de yasak koyduğunu belirterek, “Ayrıca yasağa karşı gelenlere de, 'Eğer okula sokarsanız kendinize yer beğenin' tehdidinde bulunduğunu öğrendik. Biz yasal zorunluluğumuz olmadığı halde 2 yılda okullara 5 milyon lira yardımda bulunduk. Beni okullara sokmamaya çalışacağına önce kendi görevinizi yerine getirin” diye konuştu.

Akpınar, şunları söyledi: “Kişi kendinden bilir işi. Biz halkın özgür iradesiyle seçildik. Atamayla gelmedik. Beni okullara sokmamaları onların siyasi duruş sergilediğini gösteriyor. Atamayla gelenler bize plaket ve çiçek verdirtmemeyebilirler ama çocukların velilerin, öğretmenlerin gönlündeki sevgiye engel olamazlar. Bizi küstürmeye çalışsalar da çocuklarımızın geleceği için çalışacağım. Bugüne kadar 40 okulda tuvalet yenilemesi, duvar boyaları, sıra, sandalyeler, bakım ve onarımlar, istinat duvarları, bağlantı yolları, spor alanları ve oyun sahaları yaptık. 25 okula özel güvenlik görevlisi verdik. Bunlar için 2 yılda 5 milyon lira harcadık.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler